Επιστολή για μη πρόσληψη προσωπικού με το κριτήριο εντοπιότητας «Λειτουργία νέου ΘΗΣ Ν. Ρόδου»

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία νέου ΘΗΣ Ν. Ρόδου».

Κε Πρόεδρε,

Μετά και τις τελευταίες έγγραφες επικοινωνίες μας και τις εξαγγελίες για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στον νέο ΘΗΣ Νότιας Ρόδου (ΑΗΣ Κατταβιάς), με το κριτήριο της εντοπιότητας, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ μας και τις κατά καιρούς διοικήσεις της Επιχείρησης σας, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμιά πρόοδος, εκτός των 22 θέσεων μόνιμου προσωπικού που προσλήφθηκε τον Αύγουστο του 2018, από τις οποίες, οι 3 θέσεις ήταν από την Τοπική κοινότητα Κατταβιάς και οι 6 από την υπόλοιπη Ρόδο.

Από όσα έχουμε πληροφορηθεί, σχετικά με την λειτουργία του Σταθμού, η σημερινή κατάσταση εξυπηρετείται με την πρόσκαιρη και κοστοβόρα απασχόληση των εκτός έδρας μισθωτών σας, οι οποίοι προέρχονται από άλλες περιοχές και με τις αθρόες μεταθέσεις, συνήθως χαμηλών κλιμακίων μισθωτών, των οποίων οι απολαβές είναι αρκετά υψηλές. Εάν στους μισθούς των ανωτέρω υπαλλήλων προστεθούν τα έξοδα μετεγκατάστασης και τα ενοίκια κατοικίας τους, τα οποία γνωρίζουμε ότι πληρώνει η ΔΕΗ

Α.Ε., καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται αυτό τόσο για τα οικονομικά μεγέθη της Επιχείρησης, όσο και για την τοπική κοινωνία, η οποία μετρά αρκετούς άνεργους νέους.

Επιπλέον, απασχολείται νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό σε άλλες κατηγορίες – ειδικότητες, από αυτές που προσλήφθηκαν, καίτοι θα υπήρχε η δυνατότητα επαναπροκήρυξης των θέσεων, με χαμηλότερα κριτήρια, τα οποία με τον χρόνο και την σωστή εκπαίδευση, θα μπορούσαν να αποκτηθούν.

Η περιοχή αποδέχτηκε την εγκατάσταση της μονάδας, στα όρια της, με την προϋπόθεση ότι, θα δημιουργούντο θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά της κοινότητας Κατταβιάς και της Δημοτικής ενότητας Νότιας Ρόδου, αλλά και με την προοπτική ανάπτυξης, της ήδη προβληματικής περιοχής.

Πρέπει να σας τονίσουμε ότι η περιοχή, εάν δεν επανδρωθεί το εργοστάσιο με τα περίπου 36 άτομα που συμφωνήθηκαν, θα βρεθεί απέναντι σας. Η τοπική κοινωνία στάθηκε αρωγός και έβαλε πλάτη για να γίνει το εργοστάσιο, αλλά η όποια απόφαση σας για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων με τις προηγούμενες διοικήσεις, λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας και τον αριθμό θέσεων, θα οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις. Τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ρόδου, θα εναντιωθούν και θα αντιδράσουν στην ΔΕΗ, σε μια εποχή που η Επιχείρηση εξελίσσεται και προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι δίπλα στους

Μετά τα ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες πρόσληψης του υπολειπόμενου μόνιμου προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη την εντοπιότητα, ως πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας, αλλά και δέσμευση της ΔΕΗ Α.Ε, απέναντί της, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των μισθωτών, που μετακινείτε από άλλες μονάδες, στον απολύτως αναγκαίο.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας

Ζαννετάκης Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *