Επικίνδυνα παιχνίδια περί δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και μειονότητας

Οι άκρως επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, με τις οποίες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διδασκαλίας της λεγόμενης «Μακεδονικής» γλώσσας και στην Ελλάδα, είναι άνευ προηγουμένου. Η δήλωση αυτή είναι ξεκάθαρο ότι εγείρει μείζον εθνικό ζήτημα και αποκαλύπτει τα πραγματικά σχέδια που εκπορεύονται από την σημερινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο γλωσσολόγο κ. Γ. Μπαμπινιώτη, πρόκειται για μια γλώσσα που ψευδώνυμα ονομάστηκε «Μακεδονική» και δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί. Η γλώσσα που μιλάνε στα Σκόπια είναι Βουλγαροσέρβικη που γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο. Υπογράμμισε δε, πως μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της Ελλάδας θα ήταν παράλληλα μια έμμεση αναγνώριση της «Μακεδονικής» μειονότητας αλλά και εν δυναμώσει των θέσεων του «Ουράνιου Τόξου» που προέβη στο ανάλογο αίτημα

Δύο πληροφορίες για το Μακεδονικό που δεν θα ακουστούν στην ελληνική τηλεόραση:

Το Ουράνιο Τόξο κατέβηκε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές του 1994 και πήρε 7.263 ψήφους.

Τον Απρίλιο του 1995, στο περιοδικό Ζόρα (τεύχος 7) δημοσιεύτηκαν οι 16 θέσεις της «μακεδονικής» οργάνωσης.

Η 8η θέση αναφέρει: Το Ουράνιο Τόξο «διεκδικεί τη διδασκαλία της μητρικής μακεδονικής γλώσσας μέσα στα πλαίσια της υποχρεωτικής εννιάχρονης εκπαίδευσης, καθώς και την ίδρυση έδρας μακεδονικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».

Ας σημειωθεί επίσης πως τότε, και για πολλά χρόνια μετά, οι Μακεδόνες της Ελλάδας αγωνιζόντουσαν μόνοι για τα δικαιώματα τους και στη γειτονική Δημοκρατία δεν είχε ειπωθεί επίσημα ούτε μια λέξη για την μειονότητα.

Η Δύναμη Ελληνισμού θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσει δια παντός τα «παράθυρα» που αφήνει ανοιχτά ο κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση εν γένει για διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σχέδιο για να μην ερημώσουν τα μικρά νησιά.

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Σχέδιο για να μην ερημώσουν τα μικρά νησιά. Στην ανάγκη κατάστρωσης ενός σχεδίου για το τι θέλουμε για τα

Close