Επίθεση κατά Μαχαιρίδη και Σπύρου από τον Σ. Στάγκα

Επίθεση εναντίον των παρατάξεων Μαχαιρίδη και Σπύρου αναφορικά με τη στάση τους στο θέμα του διαγωνισμού για τα φωτιστικά led, εξαπέλυσε και ο σύμβουλος της περιφέρειας σε τεχνικά θέματα Σάκης Στάγκας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε προχθές , αφού έκανε λόγο για όψιμο ενδιαφέρον υπεραμύνθηκε των χειρισμών της περιφερειακής αρχής τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός αποσκοπούσε στο συμφέρον της περιφέρειας, του τόπου και των πολιτών.

Μάλιστα εστίασε στη στάση της περιφερειακής αρχής επί Γιάννη Μαχαιρίδη, λέγοντας ότι στα 12 χρόνια της παρουσίας της είχε αντίστοιχες υποχρεώσεις μεταξύ αυτών και στον τέως δήμο Ιαλυσού, όπου όμως ο δήμος είχε αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της.

«Πλήρωσε ποτέ κάτι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή; Μία τέως περιφερειακή αρχή με μέλη της που ανέδειξαν την απραξία και μόνο όλα αυτά τα 12 χρόνια έρχονται να είναι τιμητές των ενεργειών που κάνουμε για θέματα που αφορούν το φωτισμό και τα led.

Εγώ λέω ναι στη λήθη, αλλά όχι στην αμνησία και δεν θα μιλάνε αυτοί που ήταν σε απραξία τόσα χρόνια και αδιαφορία και να έχουν ένα δήθεν όψιμο ενδιαφέρον.

Οι χτεσινοί αποστάτες των προβλημάτων του τόπου θέλουν να γίνουν σημερινοί προστάτες και μελλοντικοί πρωτοστάτες όταν είχαν αδιαφορήσει πλήρως τόσο με την ιδιότητά τους σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο όσο και στο δημοτικό συμβούλιο που θα μεταπηδήσουν σε άλλη παράταξη δήθεν για το καλό του τόπου. Εάν υπάρχει κάποια διάψευση να έρθουν και να μου το πούνε» δήλωσε ο κ. Στάγκας.

Για τη διαδικασία
Αναφερόμενος στα διαδικαστικά της υπόθεσης που αφορά το διαγωνισμό για τα φωτιστικά led εξήγησε τα πλεονεκτήματα της «προμήθειας» έναντι του «έργου» θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά ένα έργο είναι δύο. Η μία αφορά το κεφάλαιο που λέγεται «έργο» και η άλλη αφορά το κεφάλαιο που λέγεται «προμήθεια».
Έργο θα πει ότι ο λογαριασμός μέσα επιβαρύνεται επιπλέον με 18% εργολαβικό όφελος επί των τιμών 15% επιπλέον για απρόβλεπτα και πάνω σε αυτό το 33% επιβαρύνεται ΦΠΑ 24%. Δηλαδή ξεπερνά η τιμή το 40%.

Αν όμως είναι προμήθεια, τότε το 40% δεν υπάρχει μέσα στο λογαριασμό. Αυτό είναι αρνητικό για τις εργοληπτικές εταιρίες που ενδιαφέρονται, είναι όμως θετικό για εμάς γιατί θέλουμε με την εξοικονόμηση που θα κάνουμε να μπορέσομε να συμπληρώσουμε και άλλο έργο. Στην κατηγορία έργο, παίρνουν μέρος μόνο εργοληπτικές εταιρίες, αλλά όταν γίνεται προμήθεια όπως στα led τότε μπορεί να πάρει μέρος και ο κατασκευαστής και εργοληπτική εταιρία ή και οι δύο μαζί.

Δεν αποκλείεται κανείς.
Βάζω λοιπόν το ερώτημα σε κάθε συμπολίτη μας: εάν θέλεις να προβείς στην αγορά κάποιου υλικού πηγαίνεις στο μεσάζοντα ή κατευθείαν στην πηγή; Ως εκ τούτου προβήκαμε στη διαδικασία κατασκευής του έργου που αφορά φωτισμό, για όλη τη Δωδεκάνησο έκτασης 1000 χλμ (600 στη Ρόδο).

Με τους 5.208 ιστούς που θα τοποθετήσουμε θα καλύψουμε το κομμάτι Ρόδου-Λίνδου, Τσαΐρι-αεροδρόμιο, από Κρητικά μέχρι Καλαβάρδα, στη Ρόδου-Καλλιθέας, στο Φαληράκι, Κοσκινού, Κρεμαστή προς Παστίδα και Φιλέρημο κλπ.
Ο διαγωνισμός είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουμε βγάλει ανάδοχο τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω.
Στη Ρόδο η έκπτωση είναι της τάξης του 58% και στην Κω 57%.

Ο διαγωνισμός στη Ρόδο βρίσκεται στο ελεγκτικό στο τελικό στάδιο για έγκριση ο προϋπολογισμός ήταν της τάξης των 6,5 εκατ. ευρώ. Πετύχαμε έκπτωση και φτάσαμε τα 3,8 εκατ. ευρώ δηλαδή τελική τιμή 2,7 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα επίσης με όσα πρόσθεσε, ο διαγωνισμός για τα led προβλέπει ότι «όποιος πάρει την εργασία θα είναι υποχρεωμένος να συντηρεί και το δίκτυο, και τις λάμπες για 10 ολόκληρα χρόνια που σημαίνει ότι θα εξοικονομήσουμε τα χρήματα που πληρώνουμε για τη συντήρηση».

Επίσης ο κ. Στάγκας εξέφρασε απορίες για τη στάση της μειοψηφίας θέτοντας και τα παρακάτω ερωτήματα: «Αυτά όλα αποσιωπήθηκαν και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο, ενώ ο περιφερειάρχης έκανε την ενημέρωση του σώματος οι ίδιοι απέφυγαν και έφυγαν εκτός αίθουσας και ζήτησαν να πάρει αναβολή το θέμα να πάρουν το φάκελο και να ενημερωθούν.

Δύο ερωτήματα: από τη στιγμή που δεν έχουν φάκελο και ισχυρίζονται ότι δεν είναι ενημερωμένοι για ποιο λόγο κάνουν αυτές τις αναφορές;

Είναι δυνατόν να μην είναι ενημερωμένοι; Η οικονομική επιτροπή δεν αποτελείται μόνο από μέλη της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας, των παρατάξεων Μαχαιρίδη, Σπύρου. Εκτός αν οι συνεργάτες τους δεν τους δίνουν σημασία και δεν τους ενημερώνουν. Ποτέ τους δε χρησιμοποίησαν το λόγο της αλήθειας αλλά προσπάθησαν να αποκρύψουν θέματα».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του δήμου της Ρόδου της τάξης των 26 εκατ. ευρώ που είναι επίσης στο ελεγκτικό και αφορά την προμήθεια φωτιστικών led καλώντας όσους ασκούν κριτική στην περιφέρεια να κάνουν μία σύγκριση των δύο διαγωνισμών σε όλα τα μεγέθη τους».

Πηγή Ροδιακή 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Παράταση της έκθεσης «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων» στο Μουσείου του Παλατιού στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου

    Θετικά γνωμοδότησε  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την παράταση της έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των

Close