ΕΞΡ: Είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα της πλειοψηφίας των ξενοδοχείων να επαναλειτουργήσουν

Επιφυλακτική  ως προς τη δυνατότητα της πλειοψηφίας των ξενοδοχείων να επαναλειτουργήσουν δηλώνει η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με αφορμή και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ επισημάνθηκε πως είναι εσφαλμένη η κατάταξη της Ρόδου στη στη Β’ ζώνη επικινδυνότητας.

«Θεωρούμε ότι αυτή η κατάταξη είναι εσφαλμένη και εάν οφείλεται σε ελλείψεις υποδομών ή προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας να θεραπευτούν για το καλό της τοπικής και εθνικής οικονομίας», επισημαίνεται.

Αναλυτικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Ξενοδόχων Ρόδου, Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως σχετικά με την εξαγγελία των μέτρων στήριξης του τουρισμού από την Κυβέρνηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα δηλώνει τα παρακάτω:

Καταλαβαίνουμε ότι οι πόροι της κυβέρνησης δεν είναι ανεξάντλητοι και ότι προσπαθεί με τις επεμβάσεις της, να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, κάτι το οποίο στην πρώτη φάση της πανδημίας θεωρούμε ότι έκανε επιτυχώς.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προχθές δεν βοηθούν αφενός στην μείωση του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχείων,  κάτι το οποίο θα παρακινούσε περισσότερους συναδέλφους να ανοίξουν με χαμηλότερες πληρότητες και αφετέρου, διατηρούν τον ΦΠΑ διαμονής στα ίδια υψηλά επίπεδα – υψηλότερα από όλες τις βασικές ανταγωνίστριες χώρες.

Το όφελος από τη μείωση στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου είναι κάτω του 1% !  και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ήταν ακόμη χαμηλότερη, μόλις 0,90 μονάδες, με όφελος για τον εργοδότη 0.38% !

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επαρκής ζήτηση έτσι ώστε οι πληρότητες να δικαιολογούν το άνοιγμα των ξενοδοχείων μας, με πιθανότατα αυξημένο κόστος λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όμως παραμένουμε εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα της πλειοψηφίας των ξενοδοχείων να επαναλειτουργήσουν.

Τέλος, η Ρόδος θα συνεχίσει να εντείνει της προσπάθειές της για την επανεκκίνηση του τουρισμού, αντίθετα με την κατάταξη του νησιού στη Β’ ζώνη επικινδυνότητας.

Θεωρούμε ότι αυτή η κατάταξη είναι εσφαλμένη και εάν οφείλεται σε ελλείψεις υποδομών ή προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας να θεραπευτούν για το καλό της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Στην Ολομέλεια της Βουλής τα κτιριακά προβλήματα των δικαστικών μεγάρων και κτηματολογικών γραφείων Ρόδου, Κω

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης έλαβε το λόγο κατά την τελευταία συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, επί

Close