Εξαγριώνει γονείς και εκπαιδευτικούς, η καταγραφή των μαθημάτων με κάμερες!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει   την Τετάρτη 13 Μαίου  στην Πλατεία Κύπρου και Ώρα 13.00μ.μ. από κοινού  με τους Συλλόγους Δασκάλων,Νηπιαγωγών και Καθηγητών του νησιού μας η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των  μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών  Ρόδου έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα τα παιδιά μας και εμείς αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Αντί για αυτό το σχολείο, το νέο νομοσχέδιο φέρνει ένα σχολείο με περισσότερα παιδιά ανά τάξη σε νηπιαγωγείο και δημοτικο.Ένα σχολείο που  προωθεί την αποσπασματικότητα της μάθησης και τον χωρισμό των μαθημάτων σε κατηγορίες χρήσιμων-άχρηστων. Με τράπεζα θεμάτων που κάνει όλο το Λύκειο «εξεταστική αρένα». Με ηλικιακό όριο τα 17 χρόνια για την εγγραφή σε ΕΠΑΛ, που ουσιαστικά σπρώχνει χιλιάδες παιδιά σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Με την επαναφορά των πολυήμερων αποβολών και την αναγραφή της «διαγωγής» στο απολυτήριο να ενισχύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα του σχολείου, σε βάρος του παιδαγωγικού. Ένα σχολείο που βάζει εμπόδια στην πραγματική μάθηση των παιδιών.

Τέλος ,είναι άκρως αντιπαιδαγωγική  και  επικίνδυνη  η  ταυτόχρονη  δια  ζώσης  διδασκαλία  και  η  σύγχρονη  εξ  αποστάσεως  εκπαίδευση  μέσα  από  την  ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από  την  τάξη. Υποβαθμίζει  την ήδη  υποβαθμισμένη εκπαίδευση  που έχουν σήμερα  τα παιδιά μας   μετατρέποντας τα σχολικά μαθήματα σε «big brother».

Για μια ακόμα φορά η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν πρωτοτυπεί, κανένα από τα χρόνια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης, για εκσυγχρονισμό υποδομών  και  για κάλυψη κενών θέσεων σε  εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ως Ένωση Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου ζητάμε να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Καλούμε  τους γονείς να συμμετάσχουν στην  κινητοποίηση  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 ΜΑΗ στην Πλατεία Κύπρου και Ώρα 13.00μ.μ. από κοινού  με τους Συλλόγους Δασκάλων/Νηπιαγωγών και Καθηγητών του νησιού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *