Εντυπωσιακές εικόνες από την «Πανσέληνο του Καλαμποκιού» από το Μόντε Σμίθ

Την πρώτη πανσέληνο του φθινοπώρου μπορούν να απολαύσουν απόψε οι Ροδίτες .Το ολόγιομο φεγγάρι ανέτειλε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και είναι ορατό  και από  το Μοντε Σμιθ και άλλα σημεία του νησιού όπως δήλωσε στο Notos  News o ερασιτέχνης αστρονόμος κ. Κουφός που έχει την ευθύνη για την λειτουργία του αστεροσκοπείου ΕΥΔΗΜΟΣ.

«Είναι ωραίες οι εικόνες που έχουμε απόψε  αλλά αστρονομικά δεν μπορούμε να κάνουμε μελέτη γιατί η Σελήνη είναι πολύ φωτεινή . Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατήρηση δηλαδή. Παρόλα αυτά στη  δεξιά πλευρά  της  σελήνης  θα δουν όσοι παρατηρήσουν τον ουρανό    δύο πλανήτες γνωστούς τον   Κρόνο και   τον Δία. Στα αριστερά θα είναι ορατός αργότερα και ο Άρης» δήλωσε ο κ. Κουφός.

Αυτή η πανσέληνος είναι η ένατη από τις 13 συνολικά του έτους και ονομάζεται «πανσέληνος του καλαμποκιού».

Το όνομα αυτό το πήρε από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της NASA, το «Corn Moon», «Barley Moon» ή αλλιώς «Harvest Moon» αναφέρεται στη συγκομιδή και στο αλώνισμα του καλαμποκιού.

Η επόμενη Πανσέληνος έπειτα από ένα σεληνιακό κύκλο κατά μέσο όρο 29,5 ημερών αναμένεται στις 2 Οκτωβρίου και η αμέσως επόμενη στις 31 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Περιορισμοί για πτήσεις από Ρωσία πλαφόν επιβατών είσοδος από τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου

Νέοι περιορισμοί επιβάλλονται στην είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από τη Ρωσία με νέα NOTAM που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Close