Ενημερωτική εκδήλωση στη Ρόδο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου «Αίθουσα Κορνήλιος Καστοριάδης» στις 8 το βράδυ. Ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός που θα αναλύσει τα οφέλη της πολιτικής του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα του μέτρου για την κατάθεση των παραστατικών μεταφοράς από όλες τις νησιωτικές επιχειρήσεις άνοιξε προχτές ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία και να ξεκινήσει η κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα όσες νησιωτικές επιχειρήσεις από τα νησιά είναι κάτοχοι του μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης θα πρέπει να μπούν στην πλατφόρμα του μέτρου μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr και με την εισαγωγή των κωδικών TAXISnet  μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία των παραστατικών που αφορούν το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων από και προς τα νησιά που έχουν δαπανήσει για την περίοδο από την 1/1/19 έως και την ημερομηνία οριστικής υποβολής της αίτησης. Ως δαπάνες λογίζονται οι μεταφορές των εμπορευμάτων που έλαβαν χώρα είτε μέσω μεταφορικής εταιρείας είτε μέσω ναύλου επαγγελματικού οχήματος.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο μέτρο έχουν εγγραφεί πάνω από 8.300 νησιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν πίσω κατά μέσο όριο το 43% του μεταφορικού κόστους που έχουν δαπανήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Αποτελέσματα 9ου ∆ιαγωνισμού Φωτογραφίας 2018 Dodekanisos Seaways

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «9ος διαγωνισμός φωτογραφίας» για το έτος 2018, τον οποίο διοργανώνει η Dodekanisos Seaways από το

Close