Ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Κω ζητά ο Θεοδόσης Νικηταράς

Να δρομολογήσει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το ΕΚΑΒ στην Κω, να στελεχώσει 2ο ασθενοφόρο με έδρα την Αντιμάχεια και άλλα μέτρα στήριξης της λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Κω, ζητάει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

 Ο Δήμαρχος Κω στην αναλυτική επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, αναφέρεται στα προβλήματα του ΕΚΑΒ στην Κω , τονίζει ότι οι δημόσιες δομές υγείας στηρίζουν την οικονομία και ειδικά τον τουρισμό ενώ σημειώνει πως ο Δήμος συμβάλλει και θα συνεχίσει να το κάνει για την διευκόλυνση διασωστών που έρχονται για την κάλυψη κενών στην Κω.

Σημείωση: επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά.

Αξιότιμε Υπουργέ,

 η Κως, όπως γνωρίζετε, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Παρόλα αυτά οι υποδομές της στον τομέα της δημόσιας υγείας είναι ανεπαρκείς. Ειδικά η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους, ενώ έχει γίνει κατ΄επανάληψη αιτία δυσφήμησης του νησιού αλλά και της χώρας μας, στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας. Δυστυχώς η υπηρεσία σας δεν έχει φροντίσει να στελεχωθεί ούτε ένα ασθενοφόρο σε πλήρη βάρδια, ενώ το νησί μας χρειάζεται τουλάχιστον δύο (με το 2ο να έχει ως έδρα την Αντιμάχεια, στο κέντρο του νησιού, δίπλα στο αεροδρόμιο).

Μόλις ένα ασθενοφόρο λειτουργεί, και αυτό όχι σε πλήρη στελέχωση, για να καλύψει ανάγκες μόνιμου πληθυσμού σχεδόν 50.000 κατοίκων, στο εξάμηνο της τουριστικής περιόδου, και επισκεπτών που ξεπερνούν το 1.300.000. Την ίδια ώρα το μοναδικό ασθενοφόρο της Κω καλείται να στηρίξει αεροδιακομιδές, μέσω του αεροδρομίου της Κω, από τα γειτονικά νησιά Κάλυμνο, Νίσυρο, Λέρο ακόμα και Πάτμο. Όταν χρειάζονται 11 άτομα για την πλήρη στελέχωση ασθενοφόρου και η Κως διαθέτει μόλις 7 μόνιμους διασώστες εύκολα γίνονται κατανοητά τα προβλήματα που δημιουργούνται. Είναι αντικειμενικά αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες, παρά το ζήλο των εργαζόμενων στον Τομέα ΕΚΑΒ Κω.

 Επιπλέον, τα προβλήματα στελέχωσης μεγαλώνουν, αφού η μέχρι σήμερα εικόνα δείχνει ότι δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων επικουρικού προσωπικού, μιας και το κόστος ζωής λειτουργεί αποτρεπτικά στους προερχόμενους από άλλες περιοχές.

 Αξιότιμε Υπουργέ,

πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι οι δημόσιες δομές υγείας στηρίζουν την οικονομία και ειδικά τον τουρισμό. Οι Κώοι δε φτάνει να είμαστε υπερήφανοι για το νησί μας ως πατρίδας του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη.

Έχουμε συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτούμε συγκεκριμένες λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε να δρομολογήσετε:

1. Την κάλυψη, καταρχήν, των μόνιμων θέσεων προσωπικού που απαιτείται, για την πλήρη λειτουργία ενός ασθενοφόρου.

2. Την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει 2ο ασθενοφόρο με έδρα την Αντιμάχεια, καλύπτοντας τις ανάγκες του νότιου τμήματος της Κω και του αεροδρομίου.

3. Την αγορά μικρού ασθενοφόρου, ευκίνητου στο κέντρο της πόλης.

4. Στέγαση του τμήματος Κω του ΕΚΑΒ σε κατάλληλο χώρο εντός της πόλης. Κλείνοντας να σημειώσω ότι, ο Δήμος μας συμβάλλει με την παραχώρηση στέγης για τους διασώστες που έρχονται για μικρό διάστημα στην Κω, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες του ΕΚΑΒ. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, με την στήριξη και της τοπικής κοινωνίας, ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς στο έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ. Όμως αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για μόνιμη λύση στα προβλήματα που σας εξέθεσα.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Αξιότιμε Υπουργέ,

η Κως, όπως γνωρίζετε, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Παρόλα αυτά οι υποδομές της στον τομέα της δημόσιας υγείας είναι ανεπαρκείς.

Ειδικά η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους, ενώ έχει γίνει κατ΄επανάληψη αιτία δυσφήμησης του νησιού αλλά και της χώρας μας, στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών μας.

Δυστυχώς η υπηρεσία σας δεν έχει φροντίσει να στελεχωθεί ούτε ένα ασθενοφόρο σε πλήρη βάρδια, ενώ το νησί μας χρειάζεται τουλάχιστον δύο (με το 2ο να έχει ως έδρα την Αντιμάχεια, στο κέντρο του νησιού, δίπλα στο αεροδρόμιο).

Μόλις ένα ασθενοφόρο λειτουργεί, και αυτό όχι σε πλήρη στελέχωση, για να καλύψει ανάγκες μόνιμου πληθυσμού σχεδόν 50.000 κατοίκων, στο εξάμηνο της τουριστικής περιόδου, και επισκεπτών που ξεπερνούν το 1.300.000. Την ίδια ώρα το μοναδικό ασθενοφόρο της Κω καλείται να στηρίξει αεροδιακομιδές, μέσω του αεροδρομίου της Κω, από τα γειτονικά νησιά Κάλυμνο, Νίσυρο, Λέρο ακόμα και Πάτμο.

 Όταν χρειάζονται 11 άτομα για την πλήρη στελέχωση ασθενοφόρου και η Κως διαθέτει μόλις 7 μόνιμους διασώστες εύκολα γίνονται κατανοητά τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Είναι αντικειμενικά αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες, παρά το ζήλο των εργαζόμενων στον Τομέα ΕΚΑΒ Κω.

Επιπλέον, τα προβλήματα στελέχωσης μεγαλώνουν, αφού η μέχρι σήμερα εικόνα δείχνει ότι δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων επικουρικού προσωπικού, μιας και το κόστος ζωής λειτουργεί αποτρεπτικά στους προερχόμενους από άλλες περιοχές.

Αξιότιμε Υπουργέ,

πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι οι δημόσιες δομές υγείας στηρίζουν την οικονομία και ειδικά τον τουρισμό.

Οι Κώοι δε φτάνει να είμαστε υπερήφανοι για το νησί μας ως πατρίδας του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη.

Έχουμε συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτούμε συγκεκριμένες λύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε να δρομολογήσετε:

  1. Την κάλυψη, καταρχήν, των μόνιμων θέσεων προσωπικού που απαιτείται, για την πλήρη λειτουργία ενός ασθενοφόρου.
  2. Την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει 2ο ασθενοφόρο με έδρα την Αντιμάχεια, καλύπτοντας τις ανάγκες του νότιου τμήματος της Κω και του αεροδρομίου.
  3. Την αγορά μικρού ασθενοφόρου, ευκίνητου στο κέντρο της πόλης.
  4. Στέγαση του τμήματος Κω του ΕΚΑΒ σε κατάλληλο χώρο εντός της πόλης.

Κλείνοντας να σημειώσω ότι, ο Δήμος μας συμβάλλει με την παραχώρηση στέγης για τους διασώστες που έρχονται για μικρό διάστημα στην Κω, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες του ΕΚΑΒ. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, με την στήριξη και της τοπικής κοινωνίας, ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς στο έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Όμως αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για μόνιμη λύση στα προβλήματα που σας εξέθεσα.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ο νεκρός …που ζωντάνεψε στο Ίδρυμα Κολυμπίων!

Απίστευτη αλλά απόλυτα αληθινή η ιστορία που εκτυλίχθηκε στη Ρόδο πριν λίγο καιρό. Αφορά  δυο αστέγους που η μοίρα και

Close