Εκκίνηση του τουρισμού αύριο και ο … Θεός να βάλει το χέρι του

Ξεκινάει αύριο η τουριστική σεζόν και για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με τους ασχολούμενους με τον τομέα να παρακολουθούν με αγωνία τον προγραμματισμό των πτήσεων τις πληρότητες και τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Προσπάθειες έχουν γίνει όπως δήλωσε στο Notosnews  και την « Απογευματινή Ενημέρωση» να δοθεί λύση στο θέμα που αφορά την ειδική λίστα που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι τουρίστες πριν την αναχώρηση. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο  υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στον βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.

“Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα έχει τακτοποιηθεί μετά την συνεργασία που είχε ο κ. Θεοχάρης με την ηγεσία του τουριστικού οργανισμού TUI”, δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

«Ξεκινάμε με τη Γερμανική τουριστική αγορά και έχει ο Θεός. Με ασφάλεια θα δεχθούμε τους τουρίστες  με τον τρόπο που επιτάσσουν οι επιστήμονες  και όχι το δικό μας το θυμικό. Στόχος η χώρα μας να επανέλθει σε μια κανονικότητα και με προσοχή να διαχειριστεί και το οικονομικό κομμάτι», τόνισε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε  πως η κυβέρνηση στο μέτρο του δυνατού στηρίζει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

«Υπάρχει και πρόνοια για ομάδες που δεν θα εργαστούν. Η κυβέρνηση λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο και αντιμετωπίζει τα ζητήματα όπως πρέπει  και χρειάζεται . Η μεγάλη αυτή κρίση δεν σταματά με μεγάλα λόγια. Η Ελλάδα  χάρη  στις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη τυγχάνει της αναγνώρισης της παγκόσμιας κοινότητας.  Αυτά δεν θα πρέπει να διαφεύγουν για να μην γυρίζουμε εποχές πολύ δυσάρεστες για τον ελληνικό λαό»,  τόνισε ο κ. Υψηλάντης.

Χ. Μιχαλάκης : Ο τουρισμός δεν θέλει πειράματα

Την κατάσταση σκιαγράφησε μιλώντας στο Notosnews « Απογευματινή Ενημέρωση»και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Τόνισε πως αύριο αναμένονται στη Ρόδο δέκα πτήσεις από το εξωτερικό και δύο από την Αθήνα.

«Θα έχουμε τουρίστες από την  Γερμανία την Ελβετία την  Τσεχία και τη Ρουμανία . Είναι καλές οι πληρότητες στα αεροσκάφη», τόνισε

Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες τόνισε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη.

Πάμε σε μια σεζόν με έντονο το last minute

“Δυστυχώς πάμε σε μια σεζόν που θα είναι έντονο το last minute. Eλπίζω ότι μετά την πρώτη εβδομάδα θα αρχίσει να δρομολογείται η κατάσταση. Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι πολύ δύσκολη καθώς όλη Ευρώπη έρχεται από Lockdown. Tαυτόχρονα είναι το μεγάλο στοίχημα», είπε ο κ. Μιχαλάκης.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ειδική φόρμα που καλούνται να συμπληρώνουν οι πελάτες ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε:

« Ήταν μια κίνηση της  τελευταίας στιγμής.  Σαν σκέψη είναι αρκετά καλή.  Εχει μια λογική. Το περίεργο είναι  για ποιο λόγο έπρεπε να ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή. Δεν ενημερώθηκαν οι τουρ οπερείτορς και οι πράκτορες. Απλά το είδαμε από δημοσιεύματα. Ενημερώσαμε τους τουρ οπερέιτορ γιατί δίνεται στους πελάτες προσθεμία 48 ωρών. Υπήρχαν πελάτες που έκαναν αγώνα με το χρόνο», τόνισε.

Όσο για την πλατφόρμα ο κ. Μιχαλάκης είπε ότι υπάρχουν πολλές προχειρότητες.

Ο τουρισμός δεν σηκώνει επιπολαιότητες

Οι πελάτες εν ολίγοις θα χαθούν στη μετάφραση αναζητώντας γεωγραφικά στοιχεία για να δηλώσουν τους προορισμούς διακοπών.

« Ξεχνάνε όμως τους πελάτες της τελευταίας στιγμής», τόνισε . Ο κ. Μιχαλάκης εξέφρασε στις επιφυλάξεις του σχετικά με το αν ισχύουν οι διαβεβαιώσει από πλευράς TUI για το PLF.

«Τα δημοσιεύματα για αυτό που έγινε είναι πολύ δυσφημιστικά.  Ο τουρισμός είναι σε κρίσιμη καμπή θέλει προσεκτικές κινήσεις και όχι επιπολαιότητες προχειρότητες. Είχαμε πολλές αστοχίες  όπως με την κατηγοριοποίηση των νησιών», τόνισε ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης και πρόσθεσε πως την τρέχουσα περίοδο είναι  περισσότερες οι κρατήσεις από την Αγγλία για τη σεζόν του 2021.

Σε ότι αφορά τις κρατήσεις  ο κ. Μιχαλάκης τόνισε πως η σεζόν είναι δύσκολη.

«Αυτό που συζητάμε για το 2020 είναι πως πρέπει να ξεκινήσουμε. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Όταν θα φύγουν ικανοποιημένοι οι πελάτες όλα θα πάνε καλά . Πιστεύω πως φέτος σαν Ροδίτες θα καταφέρουμε», τόνισε.

Θα λειτουργήσει το 20 με 30% των ξενοδοχείων

Όσο για τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν είναι το 20 με 30% των υπαρχόντων. Σε ότι αφορά τις μεγάλες τουριστικές αγορές   τόνισε ότι υπάρχουν ερωτηματικά  για το πότε ακριβώς θα ανοίξουν.

«Είναι σημαντικό για μας τους Ροδίτες να προσέχουμε τα πρωτόκολλα. Πρέπει να προστατεύσουμε το brand της Ρόδου», τόνισε.

Για αύριο προγραμματίζεται πάντως υποδοχή από τη δημοτική αρχή στο αεροδρόμιο της Ρόδου από τη δημοτική αρχή.

Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί είχε ανακοινωθεί πως θα γίνονταν αύριο 12 πτήσεις αλλά μέχρι αυτή την ώρα στο σύστημα υπάρχουν τέσσερις.

Οι πτήσεις

Συνεχίζεται κανονικά η δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα για όλους τους μονίμους κατοίκους της «ΕΕ+». Εξακολουθεί, επίσης, να ισχύει η δυνατότητα εισόδου για όσους πολίτες τρίτων χωρών έχουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα, καθώς και οι λοιπές εξαιρέσεις για πολίτες τρίτων χωρών (μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, εργαζόμενοι και ερευνητές στον χώρο της υγείας, πρόσωπα που φροντίζουν ηλικιωμένους, εργαζόμενοι στα σύνορα, εποχικά εργαζόμενοι στον τομέα της γεωργίας, προσωπικό απασχολούμενο στον τομέα των μεταφορών – συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, διπλωματικό προσωπικό, προσωπικό διεθνών οργανισμών, στρατιωτικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Επιβάτες σε διαμετακόμιση, επιβάτες που ταξιδεύουν για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, σπουδαστές, εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης αν η απασχόλησή τους είναι επωφελής για την εθνική οικονομία και η εργασία τους δεν μπορεί να αναβληθεί ή να εκτελεστεί εξ αποστάσεως). Εξυπακούεται ότι οι Έλληνες ομογενείς που διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενών (ΕΔΤΟ) είναι πάντα καλοδεχούμενοι από όπου και εάν προέρχονται.

Η Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σύσταση, επεκτείνει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα  και για τους μονίμους κατοίκους των εξής τρίτων χωρών ( η λίστα θα ανανεώνεται ανά δεκαπενθήμερο): Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Κίνα**.

Προκειμένου να αποδείξουν τον τόπο κατοικίας τους οι πολίτες τρίτων χωρών δύνανται να προσκομίζουν την άδεια παραμονής τους, την άδεια εργασίας τους, την ταυτότητά τους, εφόσον αναγράφει τον τόπο διαμονής και/ή την άδεια οδήγησης ή άλλα έγγραφα.

Από την 1η Ιουλίου είναι δυνατή η πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Δεν επιτρέπονται (μέχρι τις 15/7) απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Όλες οι άλλες απευθείας πτήσεις επιτρέπονται.

Μέτρα πρόληψης – έλεγχοι στα σημεία εισόδου

Όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.

Για την προάσπιση της υγείας όλων, Έλληνες ιατροί και μηχανικοί ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα ανάλυσης και εκτίμησης επιδημιολογικών δεδομένων, βάσει του οποίου oi επισκέπτες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (τεστ Covid-19) κατά την είσοδό τους. Οι επισκέπτες αυτοί θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της στα ζητήματα αυτά επί τη βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τα καταλύματα καραντίνας

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην δημοσιότητα την τελική λίστα με τις περιοχές όπου θα μισθωθούν τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19.

Η λίστα των καταλυμάτων καραντίνας

Α/Α – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ/ΝΗΣΙ

ΑΜΘ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΜΘ ΕΒΡΟΥ

ΑΜΘ ΘΑΣΟΣ

ΑΜΘ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΑΤΤΙΚΗ ΑΙΓΙΝΑ

ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ

ΑΤΤΙΚΗ ΣΠΕΤΣΕΣ

ΑΤΤΙΚΗ ΥΔΡΑ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΑ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΛΕΣΒΟΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΛΗΜΝΟΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΑΜΟΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΧΙΟΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΧΑΙΑΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΩΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΛΕΙΨΟΙ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΛΕΡΟΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΑΤΜΟΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΡΟΔΟΣ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΚΙΑΘΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΙΘΑΚΗ

ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΠΑΞΟΙ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΛΛΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕΡΡΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΚΡΗΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΡΗΤΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΚΡΗΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΚΡΗΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΔΡΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΘΗΡΑ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΙΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΥΘΝΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΜΗΛΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΑΡΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΕΡΙΦΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΙΦΝΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΥΡΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΜΟΡΓΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΥΡΟΣ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΚΙΔΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Θύμα του ψευτογιατρού Αρχαγγελίτης που έμεινε ανάπηρος μετά από επέμβαση, αναβάθμιση κατηγοριών θα ζητήσει ο Α. Κουγιας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος οικογενειών θυμάτων του  ψευτογιατρού. Ο γνωστός ποινικολόγος αρχικά ξεκαθάρισε

Close