Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προεκλογική προβολή των κομμάτων

Την Τετάρτη 8 Μαΐου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1560/8.5.2019) η Κοινή Υπουργική Απόφαση Εσωτερικών – Ψηφιακής Πολιτικής, με το πλαίσιο τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής, κατά την προεκλογική περίοδο, των πολιτικών κομμάτων που κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές.

 

Είχαν προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα (Τρίτη, 7 Μαΐου) τα πυρά της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση έκδοσής της.

– Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε “την Κυβέρνηση να σοβαρευτεί”, επισημαίνοντας ότι απομένουν μόλις 19 ημέρες έως την 26ηΜαΐου, ενώ το 2014η ΚΥΑείχε εκδοθεί 25 ημέρες πριν την ημέρα της ψηφοφορίας.

– Από το Κίνημα Αλλαγής, ο εκπρόσωπος τύπου, Π. Χρηστίδης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι “σκόπιμα καθυστερεί” την έκδοσή της, με αποτέλεσμα να υπάρχει “πρωτοφανής παραβίαση των όρων ισότιμης μεταχείρισης των κομμάτων και καταπάτηση των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας”.

Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά δημοκρατική εκτροπή που δεν θα περάσει”, υπογράμμισε το Κίνημα Αλλαγής.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, λοιπόν, η Κυβέρνηση εξέδωσε την ΚΥΑ.

 

Αναλυτικότερα, με αυτήν καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής από την ΕΡΤ, τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου,κατά την προεκλογική περίοδο, των πολιτικών κομμάτων, των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, που κατέθεσαν δήλωση κατάρτισης Συνδυασμού στις Ευρωεκλογές.

Οι ανωτέρω οφείλουν να μεριμνούν, ώστε, κατά τη μετάδοση δελτίων ειδήσεων, συνεντεύξεων, εκπομπών πολιτικού διαλόγου ή άλλων ενημερωτικών εκπομπών, σχετικά με τις θέσεις και τη δραστηριότητα των κομμάτων να μην παραβιάζεται η αρχή της αναλογικής ισότητας και να εξασφαλίζεται η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις όλων.

 

Στην ΚΥΑ μπορείτε να μάθετε κάθε λεπτομέρεια για το χρόνο που αναλογεί σε κάθε κόμμα ανά ειδική περίπτωση, τον τρόπο που αυτός προκύπτει και να δείτε αναλυτικούς Πίνακες με τα σχετικά δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Δέκα ψέματα από τους πολέμιους του Γ. Χατζημάρκου και δέκα αλήθειες για τη θητεία του

Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής των Περιφερειακών Εκλογών, οι αντίπαλοι του νυν Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου –προεξάρχουσας της

Close