Ειδικά μέτρα ενίσχυσης για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στα μικρά νησιά του Αιγαίου

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρης Γάκης, ενημερώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) Βαγγέλη Αποστόλου, για το αίτημα που κατέθεσε το ΥΠΑΑΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τροποποίηση του Προγράμματος ειδικών Μέτρων για τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Μετά την ενημέρωση, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Η τροποποίηση του Προγράμματος με αύξηση του προϋπολογισμού των ειδικών μέτρων για τα μικρά νησιά, αποτελεί ένα σημαντικό έργο-στόχο που η κυβέρνηση τεκμηριωμένα αιτείται στην Κομισιόν για τη στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων των μικρών νησιών του Αιγαίου. Σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ και τους τοπικούς αγροτικούς φορείς των νησιών, ως Επιτροπή, στηρίζαμε με επιμονή και συνέπεια το αίτημα του αυξημένου προϋπολογισμού των ειδικών μέτρων για τα μικρά νησιά, προβάλλαμε και προωθούσαμε σε κάθε επίπεδο την αναπτυξιακή σημασία της κατάλληλης αξιοποίησης του Προγράμματος από τους μικρούς νησιώτες παραγωγούς. Η αύξηση του προϋπολογισμού των εφοδιασμών (για ζωοτροφές και άλευρα), του προϋπολογισμού του μέτρου των  παραδοσιακών τυριών και η τροποποίηση των όρων επιλεξιμότητας που περιλαμβάνονται στο μέτρο των παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης που αιτείται το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα αντιμετωπίσουν τόσο τα μεταφορικά κόστη λόγω «νησιωτικότητας» όσο και τα υψηλά κόστη παραγωγής γάλακτος στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν δυναμικά στην προώθηση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων και στη διατήρηση της σημαντικής αυτής αγροτικής δραστηριότητας στα μικρά νησιά. Στηρίζουμε πολιτικές και προγράμματα που λαμβάνουν υπόψη τη διαφορετικότητα στη νησιωτική χώρα αλλά και τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα σε κρίσιμους τομείς όπως για παράδειγμα είναι οι μεταφορές και οι υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, οι τροποποιήσεις που προτείνει στην Κομισιόν το ΥΠΑΑΤ, θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στα μικρά νησιά, στη δημιουργία οικονομικά βιώσιμων μονάδων παραγωγών και εν τέλει, στη δυνατότητα να λειτουργήσει με καλύτερους όρους ο τοπικός ανταγωνισμός».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Please follow and like us:
onpost_follow 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Read previous post:
Διαγωνισμός νέων ασφαλτοστρώσεων στις Δημοτικές Ενότητες Αφάντου και Καλλιθέας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.    

  Σημαντικές  παρεμβάσεις  στο οδικό δίκτυο της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων του νησιού, ξεκίνησε ο Δήμος Ρόδου. Τα έργα

Close