Διεθνές συνέδριο με θέμα “Διαχείριση θυμάτων καταστροφών”

Από σήμερα έως και τις 13 Οκτωβρίου η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών-ΕΚΠΑ διοργανώνει στο νησί μας σε συνεργασία με το τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, το 9ο διεθνές Συνέδριο με θέμα “Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών”.

Επίσης στη διοργάνωσή του συμβάλλουν το διεθνές κέντρο αριστείας στην επείγουσα ιατρική , η παγκόσμια εταιρία επείγουσας χειρουργικής , η ελληνική χειρουργική εταιρία και το Ambroise Pare International Military Surgery Forum.

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί στην ουσία μια διεθνή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, φορέων και θεσμών της χώρας. Θα υπάρχουν επίσης διεθνείς συμμετοχές και συγκεκριμένα εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από 12 χώρες.

Έχει ως αντικείμενο αφενός την εκπαίδευση και πρακτική άσκηση μέσω σεναρίων προσομοίωσης νέων επιστημόνων σε ειδικά θέματα διαχείρισης καταστροφών αφετέρου τη διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας με έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων συμβάντων όπως σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα με μαζικές απώλειες υγείας σε περιβάλλοντα ελαχίστων πόρων.
Και φέτος θα συμμετάσχουν ως διεθνείς παρατηρητές αξιολογητές και εκπαιδευτές 15 ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της επείγουσας ιατρικής και διαχείρισης μαζικών συμβάντων

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις προσομοίωσης για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες, ενώ ειδική μέριμνα θα δοθεί στην προβολή και τον υποστηρικτικό ρόλο των τοπικών αρχών και υπηρεσιών στην προσπάθεια αυτή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μία τέτοια άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο λιμάνι της Ρόδου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και το σενάριο θα περιλαμβάνει μαζικές απώλειες υγείας μετά από τρομοκρατική επίθεση σε κρουαζιερόπλοιο με πυρηνικά, ραδιολογικά, βιολογικά και χημικά συμβάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Γιάννης Κρητικός προς Δήμαρχο Σύμης : “Αφήστε το show και δουλέψτε με σοβαρότητα”

“Έχετε μπροστά σας δύο δρόμους: της Μόριας και της Κω. Εσείς θα αποφασίσετε πως θέλετε να είναι το νησί σας

Close