Διαμαρτυρία γονέων και εκπαιδευτικών στην πλατεία δημαρχείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην πλατεία του δημαρχείου πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα εκπαιδευτικοί και γονείς που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Παιδείας.

Ωστόσο η συμμετοχή στην κινητοποίηση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Το παρόν έδωσε πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός που αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News στους λόγους  της διαμαρτυρίας.

«Η διαμαρτυρία αφορά τις συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε το σχολικό έτος.  Είναι προφανές ότι υπάρχουν  ελλείψεις σχετικά με τα  υγειονομικά μέτρα . Οι καθαρίστριες  δεν επαρκούν για να   εφαρμοσθούν όσα πρέπει . Το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι  υπάρχουν περισσότερα παιδιά ανά τάξη ενώ δεν έχει τελειώσει το θέμα της πανδημίας.  Δεν μπορεί οι ειδικοί να λένε πως   θα πρέπει σε κάθε τάξη να έχουμε 15 παιδιά και τελικά να είναι 23,  25 μέχρι και 27 μαθητές ανά τμήμα. Το αίτημα των δασκάλων για περισσότερες προσλήψεις και περισσότερους  χώρους για τα παιδιά  είναι δίκαιο», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός.

Στα αιτήματα  των δασκάλων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Τέντας.

«Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες. Φέτος είχαμε  για πρώτη φορά προσλήψεις από τους δήμους .Εκδόθηκε όμως  αργά η εγκύκλιος και οι διαδικασίες καθυστέρησαν. Στα μεγάλα σχολεία έχουμε καθαρίστριες που εργάζονται έξι ώρες. Τα εκπαιδευτήρια όμως λειτουργούν οκτώ ώρες και 45 λεπτά. Πάει  περίπατο δηλαδή το υγειονομικό  πρωτόκολλο . Ζητάμε από το υπουργείο Εσωτερικών και το Δήμο Ρόδου να τρέξουν τη διαδικασία και να γίνουν και άλλες προσλήψεις προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων. Χρειάζονται δύο καθαρίστριες ανά σχολείο για να υποστηριχθεί η δημόσια υγεία.  Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Στα νηπιαγωγεία οι καθαρίστριες απασχολούνται τρεις ώρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα τι μπορούν να κάνουν;», δήλωσε ο κ Τέντας.

Μιλώντας στο Notos News το μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου Αθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Μουτσάκης τόνισε:

«Θέμα αιχμής είναι η καθαριότητα στα σχολεία. Στη διάρκεια της θερινής περιόδου κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας δεν έκαναν προετοιμασία για το θέμα αυτό.  Τα σχολεία άνοιξαν 14 Σεπτεμβρίου και οι καθαρίστριες παρουσιάστηκαν δυο ημέρες πριν . Οι προσλήψεις που έγιναν δεν καλύπτουν τις  ανάγκες. Έχουν προσληφθεί 120 άτομα για τον καθαρισμό των σχολείων και δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών. Επίσης έγιναν προσλήψεις με τρίωρες συμβάσεις. Με αυτό το ωράριο δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.  Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Στην έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία αναφέρθηκε και εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ανέγνωσε την ανακοίνωση που έχει εκδοθεί .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ε. Λέκκας: Αναβάλλονται όλες οι ασκήσεις ετοιμότητας λόγω της πανδημίας

Αναβάλλονται όλες οι ασκήσεις ετοιμότητας σεισμούς και έκτακτες καταστάσεις στη Ρόδο. Αυτό δήλωσε στο Notos News  και το Κεντρικό Δελτίο

Close