Διαβάστε όλα τα συλλυπητήρια για τον “φούρναρη της Κω”

Ο Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω: 

«Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαικούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες & ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα θα ειλικρινή του συλληπητήρια στους οικείους του.


Δήλωση ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα για την απώλεια του Διονύση Αρβανιτάκη

 

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο «φούρναρης της Κω», ο άνθρωπος που στήριξε έμπρακτα τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας που έφταναν στο νησί του, μοιράζοντας καθημερινά ψωμί, δεν είναι πια κοντά μας.

Το μήνυμα που έστελνε καθημερινά εκείνος αποτελεί για εμάς φάρο που δείχνει σήμερα και θα δείχνει στο μέλλον τον δρόμο που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε πιστά, για να αντιμετωπίσουμε την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.

Πορευτήκαμε μαζί του στους δρόμους της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευμένοι να συνεχίσουμε το έργο του Διονύση Αρβανιτάκη, ακολουθώντας το φωτεινό και όμορφο παράδειγμα αυτού του καθημερινού ανθρώπου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του.»


 

Συλλυπητήρια του Δημήτρη Γάκη για το θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη

-Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Διονύση Αρβανιτάκη και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, έφυγε από τη ζωή ένας συμπατριώτης μας από την Κω που οι πράξεις του αποτέλεσαν σύμβολο αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης σ’ όλο τον κόσμο. Ο Διονύσης Αρβανιτάκης με το ψωμί που μοίραζε σε πεινασμένους και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που έφταναν για σωθούν από τον πόλεμο στο φιλόξενο νησί του, έπραττε αυτό που του ‘λεγε η καρδιά του. Πρόσφερε μ’ αυτόν τον τρόπο στην πατρίδα του και ταυτόχρονα, έστελνε απ’ την μικρή αυτή γωνιά του Αιγαίου ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς σ’ όλο τον πλανήτη. Με το παράδειγμά του, ο Διονύσης Αρβανιτάκης ανέδειξε τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας θέτοντας κάθε άνθρωπο προ των ευθυνών του. Ευθύνες, που οι νησιώτες του Αιγαίου με περίσσευμα ψυχής αναλαμβάνουν στο προσφυγικό και εκδηλώνουν με πράξεις αλληλεγγύης καθημερινά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Διονύση Αρβανιτάκη. Η ανθρωπιά του και η μεγαλοψυχία του θα βρίσκουν κάθε μέρα δικαίωση στο πρόσωπο όλων όσοι συνεισφέρουν καθημερινά με την ίδια ευαισθησία, ανιδιοτέλεια και αλτρουϊσμό στην επίλυση του ανθρωπιστικού δράματος που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές και οικογένειες.

Στους οικείους του θέλω να απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη προς την οικογένεια και τους συγγενείς του.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης υπήρξε “Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΤΗΣ ΚΩ” ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που με την προσωπική του στάση στην προσφυγική κρίση τίμησε το νησί της Κω.

Όλοι θυμόμαστε τον κυρ Διονύση με το φορτηγάκι του σταματημένο στο λιμάνι της Κω να μοιράζει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες.

Η συμπαράστασή του, η καθημερινή έκφραση αλληλεγγύης και η έμπρακτη βοήθεια στους κατατρεγμένους, θα είναι πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Την ώρα που στην Ευρώπη και στην Ελλάδα η ακροδεξιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας προσπαθεί να σπείρει μίσος στις ψυχές των ανθρώπων, αυτός ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ύψωσε το ανάστημα του με αγάπη, συμπόνια, αλληλεγγύη.

Θα σε θυμόμαστε πάντα κυρ Διονύση.

 

Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω


ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΔΡΑΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ν.Δ.:

«Η μνήμη & η γενναιοδωρία του Διονύση Αρβανιτάκη,

θα μείνουν για πάντα ζωντανές»

 

«Με βαθιά και ειλικρινή θλίψη εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, για τον αδόκητο χαμό του Διονύση Αρβανιτάκη, του «Φούρναρη της Ευρώπης», που αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη, έπειτα από πρόταση της Ευρωβουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, προέβαλλε, στήριξε και διέδωσε αξίες και ιδεώδη, όπως αυτά της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον πάσχοντα.

Η μνήμη του και η γενναιοδωρία του, είναι και θα παραμείνουν ζωντανές, ως κληροδότημα στις επόμενες γενεές.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ιδιαίτερα δε στα παιδιά του, που είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουν το αξιέπαινο έργο του. Θερμά συλλυπητήρια και σε όλη την Κω, τα Δωδεκάνησα και την Ευρώπη, που τιμούν σήμερα για δεύτερη φορά και θα τιμούν διαχρονικά την προσφορά του.

Η μνήμη του ας είναι αιώνια».


Συλλυπητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου για το Διονύση Αρβανιτάκη

Η πρόσφατη και ξαφνική απώλεια του Διονύση Αρβανιτάκη μάς γέμισε θλίψη. Αποχαιρετούμε σήμερα τον άνθρωπο που απέδειξε τι σημαίνουν αξίες.

Με το Διονύση Αρβανιτάκη είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ και να τον γνωρίσω κατά την έξαρση της κρίσης του προσφυγικού το 2015 στο νησί της Κω. Ήταν εκείνος που προμήθευε με ψωμί από το φούρνο του τους ταλαιπωρημένους και ρακένδυτους πρόσφυγες στο νησί του Ιπποκράτη και έμεινε γνωστός ως «ο φούρναρης της Κω». Με τις πράξεις του απέδειξε τι σημαίνει ανθρωπισμός και φιλοξενία και τιμήθηκε και από την Ε.Ε.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στους συγγενείς του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, θα μείνει πάντα αλησμόνητος.

— Τέλος δελτίου τύπου —
Με εκτίμηση,


Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  για τον θάνατο του αρτοποιού στην Κω, που έγινε σύμβολο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης

Το 2015, στη μεγάλη κρίση της Κω,  έζησα από κοντά την εμπειρία της δράσης του Διονύση Αρβανιτάκη.

Κάθε μέρα, ένα άσπρο βαν σταματούσε στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών και τους μοίραζε ψωμί από τον φούρνο του. Μοίραζε αγάπη, χαμόγελο και καλοσύνη.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μας έκανε υπερήφανους, έμαθε σε όλον τον κόσμο τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη μεγάλη καρδιά των νησιωτών. Μας ψήλωσε.

Θα θυμάμαι πάντα τα λόγια του: “Είναι σκληρό αυτό που περνούν, αν μπορούμε να βοηθήσουμε πρέπει να το κάνουμε, Έλληνες είμαστε”.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


Συλλυπητήριο μήνυμα Μανώλη Γλυνού για τον εκλιπόντα Διονύση Αρβανιτάκη

-Ο Διονύσης Αρβανιτάκης ήταν ο νησιώτης που πρέπει όλοι να επαναφέρουμε, να ξαναβρούμε μέσα μας.

Δουλειά, χαμόγελο, ταπεινοφροσύνη, φιλοξενία, προσφορά, αλληλεγγύη.

Έξι βασικά χαρακτηριστικά που πάντα έδεναν αρμονικά με τον ήλιο, την θάλασσα και όσα απλόχερα χαρίστηκαν στον τόπο μας και έκαναν τα νησιά μας ξακουστά στα πέρατα της οικουμένης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Ο Διονύσης Αρβανιτάκης δεν ήταν ο “Φούρναρης της Κω”. Ήταν η ίδια η Κως, που ξέρει να δουλεύει, να δημιουργεί και να μοιράζει αγάπη.”

-O Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την απώλεια του Διονύση Αρβανιτάκη:

-“Ο Διονύσης δεν ήταν “ο Φούρναρης της Κω”, όπως τον αποκαλούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Διονύσης ήταν η ίδια η Κως.

Η Κως των εργατικών ανθρώπων, που ξέρουν να δημιουργούν μέσα από το μόχθο και την προσπάθεια.

Η Κως που ξέρει να δουλεύει, να δημιουργεί και να μοιράζει αγάπη.

Η Κως των καλών ανθρώπων που έχουν ψηλά αξίες όπως η οικογένεια και η ανθρωπιά.

Οι σκέψεις οι δικές μου αυτή την ώρα είναι κοντά στην οικογένειά του, στην οποία εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.”


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου χαιρετίζει την έναρξη της πραγματοποίησης οδοντιατρικών θεραπειών σε ΑΜΕΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου χαιρετίζει την έναρξη της πραγματοποίησης οδοντιατρικών θεραπειών υπό γενική αναισθησία σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο

Close