Δημήτρης Κρεμαστινός “Υποστελέχωση και κτηριακές φθορές στο Π.Ι. Γενναδίου “

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου, το οποίο φαίνεται ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου.

Με, επιπλέον, εκτεταμένες φθορές ρήσης στις εγκαταστάσεις του Ιατρείου, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτά τον Υπουργό Υγείας αν σκοπεύει να ανταποκριθεί άμεσα στην ενίσχυση της λειτουργίας του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 7191 /19.04.19

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: Σοβαρές ελλείψεις στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου

Το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου καλύπτει όλη τη Νότια Ρόδο, φτάνοντας το καλοκαίρι να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες 30.000 ατόμων, κατοίκων και τουριστών. Δυστυχώς λειτουργεί διαρκώς σε μία οριακή συνθήκη, με τις εφημερίες να μην βγαίνουν. Έχει μόνο αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται χωρίς κανένα νοσηλευτή. Τοπικά, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ένα τουλάχιστον άτομο για την παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί πλαίσιο να προσληφθεί, αν και όπως ενημερωνόμαστε, η ΔΥΠΕ έχει ενημερωθεί σχετικά.

Επιπλέον, το κτήριο είναι παλιό και χρήζει συντήρησης καθώς μπαίνουν μέσα, σε πολλά σημεία, ακόμα και νερά όταν βρέχει. Οι πόρτες χρειάζονται  αντικατάσταση και, συνολικά. έχει ανάγκη ολικής ανακαίνισης.

Συνολικά, και ενόψει της θερινής περιόδου, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να εξουθενώνει τους γιατρούς και παράλληλα να θέτει σε κίνδυνο ασθενείς και τραυματίες, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει σοβαρότερα περιστατικά.

Για τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι σκοπεύει να πράξει για την ενίσχυση της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με ασφάλεια στην αποστολή του, τόσο για τους κατοίκους της Ν. Ρόδου όσο και ενόψει και της θερινής περιόδου;

Θα μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση του κτηρίου;

Ο ερωτών βουλευτής

 Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Η κλοπή του διασημότερου εγκεφάλου στον κόσμο!

230 γραμμάρια εγκεφάλου ή καλύτερα… 1.230 γραμμάρια ευφυΐας. Η φήμη και το μυαλό του Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν αρκετά για να

Close