Δημήτρης Γάκης: «165 ΝΑΙ για τα νησιά μας!»

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την υπερψήφιση της πρότασης για την αναθεώρηση της παραγράφου 4 του άρθρου 101 του Συντάγματος για τη «νησιωτικότητα» και την «ορεινότητα»:

«Η Εθνική Αντιπροσωπεία πήρε σήμερα μια σημαντική απόφαση για το μέλλον και την προοπτική των νησιών μας. Η ψήφιση από ευρεία πλειοψηφία της ενιαίας πρότασης για την αναθεώρηση της παρ. 4 του άρθρου 101 που βελτιώνει τη διατύπωση της διάταξης του Συντάγματος για την «ορεινότητα» και τη «νησιωτικότητα», καθορίζει με σαφήνεια την κατεύθυνση που θέλουμε για τη νησιωτική πολιτική: Να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής μας, για την κοινωνική συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα, φέρνει στο προσκήνιο τις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας και την ευθύνη όλων μας ώστε να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των νησιωτών, των κατοίκων της Περιφερείας. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που η πρόταση μου  έτυχε ευρείας αποδοχής από τους βουλευτές και πιστεύω βάσιμα ότι και στη δεύτερη ψηφοφορία σε ένα μήνα από τώρα, θα έχουμε ανάλογη ανταπόκριση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σε οικογενειακό κλίμα η πίτα του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου

Με ενθουσιασμό και σε ιδιαίτερο οικογενειακό κλίμα, η Οργανωτική Επιτροπή  του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου έκοψε την πίτα της για το

Close