Δημήτρης Γάκης: «Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας»

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο», ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του BBC και δήλωσε:

Το ανακριβές δημοσίευμα του BBC για τη δήθεν ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα είναι ενταγμένο σε μια προσπάθεια που δεν απηχεί την πραγματικότητα και έχει καταρριφθεί από την ίδια τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα, για να δημιουργηθεί «τεχνητό κλίμα» εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προσπάθεια που είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Δεν υπάρχει θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια «στρατευμένη» δημοσιογραφία, με πρόθεση να υπονομεύσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με την οποία η Ελλάδα αναβαθμίζεται τόσο ως παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια, όσο και στην οικονομική πλευρά της συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Ελληνική Κυβέρνηση απάντησε άμεσα με επιστολή στο BBC. Η Συμφωνία των Πρεσπών στην πραγματικότητα αποκλείει κάθε αλυτρωτική τάση και θέτει τα θεμέλια της καλής γειτονίας. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής των ονομάτων. Όποιος αναπαράγει τέτοια δημοσιεύματα που επιχειρούν να ναρκοθετήσουν τη Συμφωνία προσφέρει κακές υπηρεσίες στη Χώρα και υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Οι σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι οι πιο γρήγοροι στον κόσμο

Ένα ακόμη σπριντ έκαναν οι σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, τρέχοντας γύρω από τη λιμουζίνα

Close