ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑ

«Είμαστε σήμερα εδώ, στο Τατόι, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΑ, στην τελετή παραλαβής και ένταξης του καινούριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους της πρώτης φάσεως. Είναι ένα αεροσκάφος το οποίο είναι τελευταίας τεχνολογίας. Φανταστείτε ότι μέχρι σήμερα τα αεροσκάφη με τα οποία κάναμε την εκπαίδευση και την επιλογή των Ικάρων ήταν σχεδόν 50 χρονών.

Μερικά δε, από αυτά παραμένουν ακόμη στην ενέργεια. Έτσι οι δυνατότητες εκπαίδευσης και επιλογής των Ικάρων έχουν τεθεί σε μια καινούρια βάση. Όλο αυτό το πρόγραμμα των 12 νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών αναβαθμίζει την εκπαίδευση, αναβαθμίζει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουμε πλέον και αυξημένες δυνατότητες εναέριας επιτήρησης κατά τη αντιπυρική περίοδο.

Θέλω να συγχαρώ την Πολεμική Αεροπορία και την κατασκευάστρια εταιρεία των αεροσκαφών, οι οποίοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο από το σχεδιασμένο, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και να έχουμε τα αεροσκάφη αυτή τη στιγμή, έτοιμα και διαθέσιμα για τους Ικάρους μας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, αν μου επιτρέπετε μια ερώτηση. Προχθές είχαμε 84 παραβιάσεις από τους Τούρκους, χθες 99, παρά μία 100. Κάποιο σχόλιο γι’ αυτό το κρεσέντο από πλευράς Τούρκων; Τι σκοπεύουν; Τι αποβλέπουν; Γιατί είμαστε και σε προεκλογική περίοδο.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Δε μπορούμε να κάνουμε ανάλυση σε ένα λεπτό του τι προβλέπουμε, αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι συζητήσεις και οι προσπάθειες έχουν σχέση και στόχο να πέσει η ένταση. Με αυτές τις μεθοδεύσεις και με αυτούς τους τρόπους αντίδρασης δε βοηθάνε σε μια τέτοια κατεύθυνση. Προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς όφελος και των δύο πλευρών να σταματήσουν οι παραβιάσεις και αυτού του τύπου οι ενέργειες. Αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται όλες οι παραβιάσεις, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ως πάγια τακτική μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Η Ζωή-Μισέλ Μπακίρη, από τη Ρόδο και την Κάρπαθο στο The XFactor Greece

Με χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, ξεκίνησε το πιο συναρπαστικό «ταξίδι» για ένα πλήθος υποψηφίων

Close