Δήμος Κω: «Μεγάλες προοπτικές και νέες συμφωνίες στα σκαριά με την Κίνα για την ανάπτυξη του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού στην Κω.»

«Μεγάλες προοπτικές και νέες συμφωνίες στα σκαριά με την Κίνα για την ανάπτυξη του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού στην Κω.»

Μεγάλες προοπτικές διανοίγονται για την ανάπτυξη του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού στο νησί, την προβολή της Ιπποκρατικής Ιδέας στην Κίνα αλλά και την οικονομική συνεργασία της Κίνας με την Κω, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοu Xiaoli και Κινέζους αξιωματούχους.
Ο Δήμαρχος Κω είχε συνάντηση με τον Πρέσβη, τον πρώτο γραμματέα της Πρεσβείας κ. Tian Zhong, τον Εμπορικό ακόλουθο κ. Li Feng, τον επικεφαλής της δημοτικής επιτροπής του Πεκίνου για την Υγεία κ. Lei Haichao, τον Διευθυντή του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας κ.Bao Hua αλλά και διαπρεπείς γιατρούς καθηγητές ιατρικής μεγάλων Κινεζικών πανεπιστημίων που είναι και επικεφαλής μεγάλων νοσοκομείων όπως οι κ.κ. Guo Guang Zhao και Jinbao Zhang.
Στις συνομιλίες ανάμεσα στο Δήμαρχο της Κω και τους Κινέζους αξιωματούχους, συμφωνήθηκε η διοργάνωση συνεδρίων στην Κω με τη συμμετοχή γιατρών και φοιτητών ιατρικών σχολών από την Κίνα, με σημείο αναφοράς την Ιπποκρατική κληρονομιά και ιδέα.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς την Κίνα για επενδύσεις στον τομέα του ιατρικού τουρισμού στο νησί.
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ενδιαφέρον από την Κινεζική πλευρά για οικονομική συνεργασία στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Ο Δήμαρχος Κω σε συνεργασία με τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού στο νησί αλλά και με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα της μεταποίησης, θα επιδιώξουν τη συμμετοχή της Κω στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Σανγκάης, μέσα από δράσεις που θα προβάλλουν την Κω, ως τουριστικό προορισμό αλλά και μέσα από την παρουσίαση και προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Ο Πρέσβης της Κίνας κ. Ziaoli παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Δημάρχου Κω στο οποίο παρακάθισαν και οι Κινέζοι αξιωματούχοι.
Η Κως της εξωστρέφειας είναι εδώ.
Η Δημοτική Αρχή ανοίγει νέους δρόμους οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.
Η Κως ανοίγεται σε νέες και μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Κίνας.
Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης θα αναφερθεί στις συμφωνίες με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.
Παράλληλα, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων και επιχειρηματιών του τουρισμού αλλά και φορέων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων για να αξιοποιήσει η Κως τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται από το πεδίο οικονομικής συνεργασίας που ανοίγει με την Κίνα.
Θα υπάρξει επίσης και επίσκεψη του Εμπορικού Ακολούθου της Κίνας στο νησί, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Εντυπωσιάζουν στην αναρρίχηση τρεις «μπόμπιρες» από την Κάλυμνο (video)

Ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς, βρέθηκε χθες  απόγευμα Τρίτης 24 Απριλίου 2018, στο αναρριχητικό κέντρο στην Κάλυμνο  και κατέγραψε τρία

Close