Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος για τη «Νησιωτικότητα»

«Ένα σημαντικό θεσμικό βήμα για την κοινωνική συνοχή στα νησιά μας γίνεται σήμερα και αύριο στη Βουλή με την πρώτη ψηφοφορία επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Η συζήτηση επί των προτάσεων στην Ολομέλεια έχει και ένα ιδιαίτερο νησιωτικό ενδιαφέρον, αφού έχουν προκριθεί από την Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος οι δυο προτάσεις που κατατέθηκαν για την αναθεώρηση της παρ. 4 του άρθρου 101 που βελτιώνουν τη διατύπωση της διάταξης για την «ορεινότητα» και τη «νησιωτικότητα». Πρόκειται για μια διπλή πρωτοβουλία, δική μου, ως βουλευτή Δωδεκανήσου και του βουλευτή Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγου. Η τροπολογία προκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή και στόχος μας είναι η αποδοχή της με όσο το δυνατόν ευρύτερη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής».

Απάντηση

Read previous post:
Γ. Χατζημάρκος: “Στον αγώνα του Δήμου Αμοργού και των κατοίκων της, η Περιφέρειά μας στέκεται έμπρακτα, φυσικός σύμμαχος και αρωγός”

Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, χθες, Δευτέρα, μετά την επίσκεψή του στη Δονούσα των Μικρών Κυκλάδων.

Close