Δέσμευση του Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση δύο νέων έργων του Δήμου Κω

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω παρέστη  ο Γιώργος Χατζημάρκος

 

Την δέσμευση για χρηματοδότηση δυο νέων έργων του Δήμου Κω, που έχει ανάγκη το νησί,  έδωσε  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος παρέστη χθες, Τρίτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

 

Πλαισιωμένος από τον Έπαρχο Κω, Γιώργο Χαλκιδιό και τον ειδικό συνεργάτη του, Στέργο Στάγκα, ο Περιφερειάρχης  τοποθετήθηκε για τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου, “για τις προκλήσεις που  έχουμε μπροστά μας και για τον σχεδιασμό που απαιτείται να έχουμε για να κερδίσουμε το αύριο”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

 

Σε δύο νέα έργα που συζητήθηκαν, ο Περιφερειάρχης ανέλαβε την δέσμευση να εξασφαλίσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την χρηματοδότηση που απαιτείται για να υλοποιηθούν. Τα έργα αυτά είναι:

–    Το κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί της Κω, το οποίο αποτέλεσε και αντικείμενο  συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Βουλευτή Δωδ/σου Ηλία Καματερού.

Ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης  επισήμανε ότι ο Δήμος Κω βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης της σχετικής μελέτης και ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να εξειδικεύσει τους σχετικούς πόρους στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ευθύς αμέσως, όποτε ο Δήμος Κω γνωρίσει στην Περιφέρεια τον σχετικό προϋπολογισμό.

– Η  ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί από το αεροδρόμιο της Κω στην τουριστική ζώνη της Καρδάμαινας, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος μετακίνησης στην παραπάνω διαδρομή. Και γι’ αυτό,  ο Δήμος Κω δεσμεύθηκε να μελετήσει και να ωριμάσει το σχετικό έργο.

 

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου:

 

 -Την ανάγκη έγκαιρου σχεδιασμού των κρίσιμων παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν στο άμεσο μέλλον, ειδικά μετά την αλλαγή κατηγορίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, από την κατηγορία των Πιο Ανεπτυγμένων  Περιφερειών  (Μore Developed Regions) στην κατηγορία των Μεταβατικών Περιφερειών (Transition Regions), που σημαίνει διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Σχετική πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης των αναγκαίων μελετών έχει ήδη σταλεί από την Περιφέρεια στους 34 Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

 

-Το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την κατάρτιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την συστράτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, στον κοινό αγώνα και στη συγκρότηση ισχυρού μετώπου, με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του ΠΔ 32/2016 για τους δασικούς χάρτες, προ του κινδύνου να συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις στα νησιά, που θα έχει ως αποτέλεσμα την υφαρπαγή των πατρογονικών ιδιοκτησιών που ισοδυναμεί με δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή προς τους 34 δημάρχους των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και των επιπτώσεών της στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης, ζητεί από τους δημάρχους να συγκαλέσουν τα δημοτικά συμβούλιά τους, για τη λήψη της σχετικής απόφασης, επισυνάπτοντας στην επιστολή και σχέδιο ψηφίσματος, προκειμένου να υπάρχει από όλους κοινή επιχειρηματολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Έγκριση δημοπράτησης της επέκτασης του ξύλινου πεζόδρομου επί της οδού Αυστραλίας έως το λιμάνι της Ακαντιάς Ρόδου

Mε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, διατέθηκε στον Δήμο Ρόδου το σύνολο των πόρων για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου,

Close