Γ. Τσιτσικάς: Επιτέλους πάρτε μέτρα για τους τσιγγάνους στο Καρακόνερο

Στο απροχώρητο έχει φθάσει πλέον  η κατάσταση, με τις συνεχείς καύσεις διαφόρων υλικών στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση,  έκρουσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γιάννης Τσιτσικάς και ζήτησε να ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο

« Η κατάσταση με τους τσιγγάνους έχει φθάσει στο απροχώρητο. Γίνεται  επικίνδυνη. Είμαστε εκεί   δυο και τρεις  φορές την εβδομάδα. Πρέπει να παρθούν μέτρα και να σταματήσουν οι καύσεις υλικών. Ο καταυλισμός είναι κοντά στην πόλη και σε απόσταση αναπνοής από τη μαρίνα.  Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η φωτιά και να επεκταθεί», δήλωσε ο κ. Γιάννης Τσιτσικάς και πρόσθεσε πως πολλές φορές έχουν καεί σκάφη.

«Άλλες φορές η φωτιά ξεφεύγει σε εκτάσεις με καλαμιές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται.  Οι καύσεις διαφόρων υλικών από τους τσιγγάνους δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον μόνο είναι επικίνδυνες και για τη υγεία των περιοίκων . Σε ότι αφορά τα μέτρα υπάρχουν διάφορες ενέργειες που μπορούν να γίνουν για να  μπει τάξη», είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής.

«Φαίνεται πως το θέμα της μετακίνησης είναι περίπλοκο. Κάθε φορά προτείνεται μια θέση και  μετά οι ενέργειες σταματούν .Δεν έχουμε κάτι με τους τσιγγάνους το ξεκαθαρίζω αυτό. Αλλά πρέπει να σταματήσουν οι καύσεις υλικών», τόνισε.

Ο κ. Γιάννης Τσιτσικάς στη διάρκεια της συνέντευξής τύπου  ζήτησε από τους πολίτες να ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε εργασίες στη ύπαιθρο από τις οποίες ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκληθούν φωτιές.

«Πρέπει να μην προβαίνουν οι πολίτες σε καύσεις των υπολειμμάτων  καλλιεργειών . Το αναφέρουμε αυτό γιατί η θερμοκρασία έχει σημειώσει άνοδο από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου. Αυτό  σημαίνει πως το περιβάλλον άρχισε να στεγνώνει από  τώρα και αυτό σημαίνει κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιών», τόνισε.

Ο κ. Τσιτσικάς αναφέρθηκε στα τέσσερα νέα εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια που θα λειτουργήσουν στην Απολλακιά, την Πάτμο, τη Λέρο και την Κάρπαθο, με δέκα εποχικούς πυροσβέστες αλλά και έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής.

Σε ότι αφορά το προσωπικό στα Δωδεκάνησα, θα προσληφθούν 60 εποχικοί πυροσβέστες, από τους οποίους   οι 40 θα τοποθετηθούν στα  κλιμάκια και οι υπόλοιποι στις δομές όπου υπάρχουν ανάγκες. Ακόμη η Πυροσβεστική   έχει εξοπλιστεί με ένα νέο βραχιονοφόρο όχημα  που θα βοηθήσει πολύ στις παρεμβάσεις της υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται πως  το βραχιονοφόρο, που διέθετε η υπηρεσία υπέστη ζημιά που ήταν δύσκολο να επισκευαστεί.

Σε ερώτηση για το πότε θα βρίσκεται και ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Ρόδου όπως κάθε χρόνο ο κ. Τσιτσικάς δήλωσε:

«Το ελικόπτερο  μπορεί να έρθει στη Ρόδο  αρχές Ιουνίου μπορεί και αργότερα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Στηρίζουμε την ανταγωνιστικότητα, τον Έλληνα πολίτη και τα νοικοκυριά

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χ. Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της

Close