Γ. Πάππου: Ανάσα για την οικονομία τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό

Στη θετική κατεύθυνση είναι  τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων όπως δήλωσε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου.

Να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση και όλους τους συντελεστές διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης για τη μέχρι σήμερα μεγάλη επιτυχία της χώρας μας. Οφείλεται και στη θέληση της κοινωνίας μας.  Υποδεχθήκαμε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  με μεγάλη χαρά γιατί συμβάλουν στη  στήριξη μεγάλου μέρους της κοινωνίας από τους συνταξιούχους μέχρι τους μικρούς επιχειρηματίες.  Πρέπει να κάνουμε μνεία της άμεσης κατάργησης το ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρά νησιά της χώρας μας. Πέρα του οικονομικού αποτελέσματος είναι και μια κίνηση  με την οποία αναγνωρίζεται η νησιωτικότητα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ο κ Πάππου τόνισε:

«Είναι ένα θέμα το οποίο διεκδικούμε διαρκώς γιατί  ήταν και το μοναδικό μέτρο νησιωτικής πολιτικής. Θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε στην κυβέρνηση πως οι  μειωμένοι συντελεστές αποτελούν δικαίωμα των νησιωτών που είναι θεσμοθετημένο στην ΕΕ με τη ρήτρα νησιωτικότητας. Σε κάθε νομοσχέδιο  που ψηφίζεται θα έπρεπε να υπάρχει πρόνοια για τα νησιά  μας.  Δεν θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε την ανάγκη επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Όσο για την μείωση των εσόδων από τον τουρισμό  και την ύφεση της οικονομίας ο κ. Πάππου τόνισε:

«Αυτό μας έχει θορυβήσει εδώ και πολύ καιρό και όχι μόνο σήμερα. Είχαμε επισημάνει πως τη φετινή σεζόν θα τεθούν τα γερά θεμέλια για τις επόμενες τουριστικές περιόδους Δεν πρέπει  να ξεχνάμε πως η επαναφορά του τουρισμού στην προτέρα κατάσταση θα γίνει σε βάθος τριετίας. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε πως τα αποτελέσματα της σεζόν του 2021 θα είναι ίδια με αυτά του έτους 2019».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ  αναφέρθηκε και στην πρόνοια της κυβέρνησης για  τη στήριξη των εργαζομένων που τουλάχιστον λαμβάνουν χρήματα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους. Πολύ σημαντικό όπως τόνισε  είναι και το γεγονός ότι καθορίστηκε ως προϋπόθεση η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους στον τουρισμό με πενήντα ένσημα.

«Το ΕΒΕΔ διαχρονικά στηρίζει τον τουρισμό και τις ειδικές μορφές του πέρα από τις εκθέσεις. Φωτίζουμε  έτσι στοιχεία που δίνουν στα νησιά μας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα», τόνισε ο κ. Πάππου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ τόνισε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση  πολιτών και επιχειρήσεων σε κρίσιμα οικονομικά θέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Μ. Ανδρουλάκης : Να εκκενωθούν τα παλαιά σφαγεία άμεσα από τους μετανάστες φωνάζουμε από το 2017 !

Η συνέργεια και η ταχύτητα όλων χρειάζεται πλέον για την εκκένωση  της δομής όπου φιλοξενούνται παράνομοι πρόσφυγες και μετανάστες στα

Close