Γ.Κυρίτσης για ΦΠΑ “Η χώρας μας βρίσκεται σε τραγική θέση και ταπεινώνεται”

Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στην εμπλοκή που δημιουργήθηκε με τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, λόγω του βέτο της Γερμανίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Το βέτο της Γερμανικής κυβέρνησης για την εκταμίευση της δόσης, λόγω της παράτασης ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά πουσηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, καταδεικνύει την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, η οποία ταπεινώνεται επειδή η κυβέρνησή της έκανε το αυτονόητο.

Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει από μια τέτοια εξέλιξη.

Με τον ίδιο τρόπο που ταπεινώνεται η σημερινή κυβέρνηση για το θέμα αυτό, θα ταπεινωθεί και η αυριανή κυβέρνηση.

Κάποιοι στο Βερολίνο δεν αντιλαμβάνονται ότι το βάρος που σηκώνουν τα νησιά μας είναι δυσβάσταχτο για να έχουν κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη την ησυχία τους.

Και επιπλέον ζητούν να δεχθεί η χώρα μας και άλλους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που θα επιστραφούν από τη Γερμανία.

Πόσο μακριά μπορεί να πάει μια τέτοια Ευρώπη;

Το ζήτημα είναι σοβαρό και απαιτεί εθνική ενότητα.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει και στο ζήτημα αυτό πρέπει να έχει τη στήριξη όλων.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίσουν την διατήρηση και μετά την 1η Ιανουαρίου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ότι και αν λένε κάποιοι.

Καλώ επίσης την ελληνική κυβέρνηση να μην υπογράψει συμφωνία για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, όπως αρνείται να το κάνει κάθε άλλη χώρα.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Αλλάζουν όλα: Πρόστιμα-φωτιά έως 4.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας στους αγενείς ταξιτζήδες

Την εικόνα των ταξί και των ταξιτζήδων αναμένεται να αλλάξει η νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία προβλέπει αυστηρές

Close