Γ. Καββαθάς: Με ασπιρίνες οι επιχειρήσεις δεν επιβιώνουν

Χρηματοδοτικά εργαλεία και στήριξη από την κυβέρνηση ζητούν οι  επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εστίαση για να μπορέσουν να αντέξουν και να  λειτουργήσουν.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στο Notosnews και την  « Απογευματινή Ενημέρωση» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς

«Τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα αλλά τα προβλήματα του τομέα που είναι μεγάλα. Οι επιχειρήσεις είναι κλειστές εδώ και δυόμιση μήνες με τεράστιες οφειλές  και ζημιές», είπε ο κ. Καββαθάς και πρόσθεσε πως οι ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις εστίασης είναι πολύ μεγάλες», τόνισε.

Ο  κ. Καββαθάς αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει πως μία στις επτά επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσει μετά τη λήξη των μέτρων και του lockdown.

«Επίσης δύο στις δέκα επιχειρήσεις που δεν ανέστειλαν λειτουργία τους μείωσαν το προσωπικό τους . Μιλάμε για 250.000 ανέργους  σε όλη τη χώρα.  Είναι τεράστιο  το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ χαρακτήρισε ασπιρίνη τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και τα αναψυκτικά  από την κυβέρνηση.

«Αυτά είναι για μας ασπιρίνες. Χρηματοδοτικά εργαλεία, που να απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν. Αποσπασματικά μέτρα και για επιχειρήσεις που δεν έχουν ανάγκη ρευστότητας. Εκείνες που έχουν ανάγκη μένουν εκτός», τόνισε

Αναφέρθηκε ο κ. Καββαθάς και στην ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

«Καλύτερα να επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία. Πρέπει να αποκατασταθεί οι μισθοί που έπαιρναν οι εργαζόμενοι προ κρίσης», τόνισε.

«Να μην διαχωρίζονται οι επιχειρήσεις σε βιώσιμες και μη. Να στηριχθούν οριζόντια οι επιχειρήσεις για να υπάρχει κοινωνική συνοχή. Χρειάζονται μέτρα οικονομικά φορολογικά για τις εργασιακά που να δίνουν προοπτική. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολη σεζόν. Επιδιώκουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Καββαθάς

Στα προβλήματα των  εστιατόρων της Ρόδου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιάννης Κλούβας.

« Θα ανοίξουν τα εστιατόρια την 1η Ιουνίου. Το άσχημο είναι πως δεν ξέρουμε ακόμη με ποιους υγειονομικούς όρους θα ανοίξουμε ώστε να προετοιμαστούμε», είπε.

Σε  ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των εστιατορίων, που έχουν  μόνο εσωτερικούς χώρους  απάντησε πως δεν θα λειτουργήσουν.

Ωστόσο  και στα εστιατόρια που μπορούν να λειτουργήσουν  θα υπάρχουν δυσκολίες .

«Δεν θα υπάρχει βιωσιμότητα. Τα εστιατόρια δεν λειτουργούν σε βουνά αλλά σε κεντρικά σημεία. Οι  ιδιοκτήτες τους πληρώνουν υψηλά ενοίκια. Μέσω της ΠΟΕΣΕ ζητήσαμε στήριξη σε ότι αφορά την πληρωμή των μισθωμάτων», τόνισε ο κ. Κλούβας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αντιμετωπίσει με καλύτερο πρόβλημα το πρόβλημα του τομέα εστίασης.

Σε ερώτηση αν αποτελεί  ανάσα για τις επιχειρήσεις εστίασης η μείωση των ΦΠΑ στον καφέ και στα αναψυκτικά ο κ. Κλούβας είπε ότι δύσκολα αυτό θα περάσει στους καταναλωτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Αποσυμφόρηση της Λέρου από τους μετανάστες ζητά ο Δήμος Λέρου

Συνεδρίασε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια, η Επιτροπή Μεταναστευτικού του Δήμου Λέρου μέσωτηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και

Close