Για την στήριξη τους από το κράτος αγωνίζονται οι ξενοδοχουπάλληλοι και για αυτό διαδήλωσαν σήμερα|video

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπάλληλων . Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί  τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και καλύπτουν λίγους και όχι όλους τους εργαζόμενους του τομέα.

Χαρακτηριστική περίπτωση  η πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ που θα ανοίξει σύμφωνα με τις υποσχέσεις στις 7 Ιουλίου. Όμως και το άνοιγμα της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν επίδομα ύψους 400 ευρώ προκάλεσε οργή γιατί και σε αυτή την περίπτωση αφορά λίγους.

Στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί καθώς και στον αγώνα που θα δοθεί αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Όπως εξήγησε στην ομιλία του ο κ. Εγγλέζος το πενιχρό επίδομα των 400 ευρώ θα το πάρουν μόνο 500 άτομα.

Θέλουμε πίσω τη ζωή μας φώναξαν οι εργαζόμενοι 

« Τιμωρείται ο εργαζόμενος που έβαλαν παραπάνω ένσημα πέρσι.  Από την πλατφόρμα εγκρίνεται  η επιδότηση μόνο  όσων έχουν συγκεντρώσει 80 ένσημα μόνο. Όσοι έχουν συγκεντρώσει παραπάνω ένσημα δεν μπορούν να βοηθηθούν. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ δεν γνώριζε ότι στη Ρόδο οι εργαζόμενοι είχαν παραπάνω από 80 ένσημα.   Από το πρωί στο ΕΚΡ μαζεύουμε τις αιτήσεις εργαζομένων που απορρίφθηκαν. Η διοίκηση του ΕΚΡ θα παραδώσει το φάκελο με τα ονόματα των εργαζομένων που δεν θα τύχουν στήριξης στο διοικητή του ΟΑΕΔ», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε και στις κατηγορίες των εργαζομένων που δεν φαίνονται πουθενά και δεν τυγχάνουν στήριξης όπως οι ξεναγοί και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ταξί.

«Και οι εργαζόμενοι  στα τουριστικά καταστήματα δεν τυγχάνουν στήριξης. Και για αυτούς δεν υπάρχει μέριμνα. Τα 400 ευρώ  είναι σκέτα δεν  συνδέονται με ασφάλιση ούτε με τις προϋποθέσεις ένταξης των εργαζομένων σε επιδότηση ανεργίας το χειμώνα. Μας έχουν προγραμματίσει να ζήσουμε μέχρι τον Αύγουστο. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Δεν θα πεινάσουμε», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Στα μεγάλα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης.

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι . Ο κόσμος εν μέσω σεζόν πεινάει. Δεν θέλουμε να φανταστούμε την εξέλιξη της κατάστασης μέχρι το χειμώνα. Φθάνει πια . Δεν  μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.Με τη σημερινή κινητοποίηση διαδηλώνουμε και διεκδικούμε  άμεση καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού Ιουνίου.  Ζητούμε τηνεπιδοτούμενη ανεργία όλων των εποχιακά εργαζομένων, έως την επαναλειτουργία των εποχιακών επιχειρήσεων την σεζόν 2021, άνευ όρων και προϋποθέσεων , την επιδότηση των εποχιακά εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην επιδοτημένη ανεργία μετά το τέλος της σεζόν 2019, την  έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για όλους τους εποχιακά εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν για αυτούς τους μήνες την αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία την αναστολή πληρωμών πάγιων εξόδων», είπε.

 

«Θέλουμε πίσω τη ζωή μας. Κανείς εργαζόμενος μόνος του. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση. Όχι στην ανεργία και τη φτώχεια», τόνισε ο κ. Σταμούλης.

 

Στην  τοποθέτηση του ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και  προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος  Τριπολίτης τόνισε:

«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας . ΄Ολοι οι  φορείς της Ρόδου πρέπει να είναι ενωμένοι γιατί ο αγώνας  πρέπει να συνεχιστεί. Παρά  τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τα προβλήματα δεν λύνονται. Η σημερινή ημέρα είναι η αρχή  ενός έντιμου και δίκαιου αγώνα των ξενοδοχουπαλλήλων και όχι μόνο. Είμαστε δίπλα σας  ενωμένοι», τόνισε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας για την εξαγγελίες στις οποίες προέβη ο πρωθυπουργός  και

Close