Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ Τοποθέτηση στην 4η ΚΠΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

Βάιος Καλοπήτας

Τοποθέτηση στην 4η ΚΠΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τον Νοέμβριο του 2017 εκπλήξαμε τους πάντες 212.000  πολίτες δήλωσαν με την συμμετοχή τους ότι ο πολιτικός χώρος μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά. Ωστόσο μετά από 1,5 χρόνο υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος νιώθει ακόμα εγκλωβισμένος μεταξύ του ψεύτικου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, που δεν έχει τίποτα να προσφέρει της λογικής ας πάρουμε την εξουσία και θα δούμε με όποιο τρόπο και όσο περισσότερο.

Φίλες και φίλοι

Για την πραγματικότητα αυτοί όλοι έχουμε ευθύνη. Ενώ η λαϊκή συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης, εγκλωβιστήκαμε στις προσωπικές στρατηγικές πολιτικής επιβίωσης. Έχουμε ευθύνη που δεν ενοποιήσαμε το κόμμα, έχουμε ευθύνη  που ο Σταύρος έφυγε όποτε του κάπνισε, έχουμε ευθύνη που έφυγε η ΔΗΜΑΡ, έχουμε ευθύνη απέναντι στους 212.000 πολίτες που δεν αξιοποιήσαμε την εντολή τους και η ευθύνη είναι όλων γιατί εμείς δώσαμε αυτές τις δυνατότητες. Έχουμε ευθύνη που κάναμε ως ΠΑΣΟΚ το προπατορικό αμάρτημα διότι εμείς υποσχεθήκαμε στην 3η του Σεπτέμβρη Δημοκρατική Διαδικασία . Η ανοχή μας αυτή  είναι η μεγαλύτερη ενοχή μας.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θέλω όμως να σταθώ στη διαγραφή του Θεοχαρόπουλου. Για το Μακεδονικό είχαμε την πιο ξεκάθαρη θέση. Τώρα αν καταφέραμε να την εκπέμψουμε  με αυτήν την Βαβυλωνία είναι ερώτημα.

Προφανέστατα και δεν είναι θετικό γεγονός ότι και τα δύο κόμματα –συνιδρυτές του ΚΙΝΑΛ, σήμερα έχουν διαφορετικούς δρόμους από εμάς. Τακτικά λοιπόν η κίνηση αυτή τι έκανε;

1.      Έδωσε στο Ποτάμι το πολιτικό άλλοθι το οποίο δεν είχε. (Το διαζύγιο θα ήταν αναπόφευκτο , μετά την κρίση με την ΔΗΜΑΡ.)

2.      Στέλνουμε και τους δύο στον κ. Τσίπρα, εκ των πραγμάτων είναι πλέον συνομιλητές.

3.      Το αφήγημα στο οποίο οικοδομήθηκε το ΚΙΝΑΛ έχει τραυματιστεί.

 

Μην μου πείτε ποιο Ποτάμι και ποια ΔΗΜΑΡ διότι αν είναι έτσι γιατί κάναμε τόσες υποχωρήσεις ως ΠΑΣΟΚ για να ενταχθούν στο Κίνημα ;

 Η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να μείνει , απλά όπως είναι προφανές χωρίς καμία τιμωρητική διάθεση , πλέον στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα ήταν αυτοί που με την συνολική τους θέση και στάση κατοπτρίζουν την εικόνα της Παράταξης .

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ

 Ο ρόλος της ΚΠΕ είναι φιλτράρει της αποφάσεις και της τακτικές κινήσεις και να δείχνει τον δρόμο που πρέπει να χαράξουμε . Ότι έγινε έγινε  , δεν έχει νόημα να μιλάμε για τις αστοχίες και τακτικισμούς , έχει νόημα όμως να κατανοήσουμε ότι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να κινηθούμε σε άλλα μονοπάτια.

Η παράταξη αυτή έχει υποφέρει από προσωπικές ατζέντες. Η λογική της πολιτικής προσωπικής επιβίωσης των παλιών πρωταγωνιστών και των τιμαριούχων  πρέπει να σταματήσει.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ενωμένη κεντροαριστερά δυστυχώς με αυτά τα δεδομένα , προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε . Υποχωρήσαμε αρκετά για να έχουν ρόλο και θέση κάποιοι και παρόλα αυτά , δεν τους ήταν αρκετό.

Ορθή είναι η απόφαση διενέργειας πολιτικού και εκλογικού Συνεδρίου , όμως επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και επειδή εδώ είμαστε 99% ΠΑΣΟΚ , θα πρέπει να γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ και όλοι να ενσωματωθούν στο ΠΑΣΟΚ . Αυτή την στιγμή οι πολίτες χρειάζονται κάτι που θα τους ταρακουνήσει και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η ολική επαναφορά του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Οφείλουμε να εναρμονίσουμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη ,με τα σημερινά δεδομένα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ιδιαίτερα στην νέα γενιά για ποιο λόγο οι Βασικές Αρχές είναι τόσο επίκαιρες  όσο τότε. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο Δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ όπου θα δώσει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τόπου, που δεν είναι άλλο από την ανυπαρξία κομμάτων αρχών, θα διδάξει ότι τα κόμματα είναι συλλογικά πολιτικά υποκείμενα .

Ο πυρήνας των βασικών αρχών και αξιών είναι δεδομένος, το τετράπτυχο της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη χρονική περίοδο. Η ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία είναι δεδομένη.

Στον καθρέφτη λοιπόν της μελλοντικής λειτουργίας του φορέα μας θα πρέπει όλοι να βλέπουμε όχι τον εαυτό μας αλλά τις γενιές μέλλοντος.

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως αν τολμήσουμε , θα τα καταφέρουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ξεκίνησε η λειτουργία «unsend» στο Facebook

Ένα νέο πολυαναμένόμενο χαρακτηριστικό, που μέχρι χθες είχε διαθέσιμο μόνο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εγκαινιάζει το Facebook από σήμερα. Ο λόγος

Close