Βουλή προς συνταξιούχους βουλευτές: Αποσύρετε τις διεκδικήσεις σας

Το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής στους πρώην βουλευτές

Η βούληση του συνόλου του πολιτικού συστήματος είναι σε αντίθετη κατεύθυνση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των αναδρομικών από συνταξιούχους πρώην βουλευτές.

Αυτό είπε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Όπως διευκρίνισε, το 2009, επί προεδρίας Σιούφα κατατέθηκαν οι απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων για να μην τηρείται το σχετικό ψήφισμα όσον αφορά στην εναρμόνιση των αμοιβών των δικαστικών με εκείνες των βουλευτών. Τον Νοέμβριο του 2015 επίσης, η Βουλή έλαβε απόφαση κι από ‘κει και πέρα έχουν γίνει μειώσεις στις αποζημιώσεις των βουλευτών.

Ο κ. Βούτσης είπε χαρακτηριστικά ότι αν και ούτε η Βουλή ούτε η κυβέρνηση μπορούν να επέμβουν για να ακυρώσουν τελεσίδικες αποφάσεις, απευθύνεται έκκληση στους συνταξιούχους βουλευτές να αποσύρουν τις διεκδικήσεις ή να παραιτηθούν των απαιτήσεών τους.

Όπως τόνισε, δεν είναι σωστό να υπάρξει προκλητική δικαίωση των βουλευτών έναντι άλλων κατηγοριών πολιτών.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι η Βουλή από την 6η Μαΐου οπότε και θα ξανά λειτουργήσει μετά το Πάσχα, θα προχωρήσει κανονικά το νομοθετικό της έργο και θα μείνει ανοιχτή στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ντοκουμέντο από την συγκλονιστική προσπάθεια της ΕΛΑΣ να οδηγήσει ένα 11χρονο αγοράκι έγκαιρα στο Παίδων

Συγκλονίζουν οι στιγμές μέσα από περιπολικό που συνόδευε το ταξί με τον 11χρονο που ο υψηλός πυρετός του δημιουργούσε σπασμούς

Close