«ΒΟΜΒΕΣ» (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ: «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ»

Την ώρα που συναντάται ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Μητσοτάκη να παρακαλάει τον ομόλογό του να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο καθηγητής Συντααγματικού Δικαίου κ. Γιώργος ΞΚασιμάτης, εκτοξεύει “βόμβες” με συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη και στην εκπομπή “Ανεξάρτητος Πατρατηρητής“. Κάνει λόγο για παράνομη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία έχει παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο, το ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και το Σύνταγμα των Σκοπίων. Επικρίνει και τον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του, και προτείνει ως διέξοδο την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο σκοπίμως παρέκαμψε ο Μάθιου Νίμιτς θεωρώντας -κακώς- ότι η Συμφωνία είναι οριστική.

Τονίζει λοιπόν στο ηχητικό μας ντοκουμέντο ο κ. Κασιμάτης όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μην περάσουν τα Σκόπια στο Συμβούλιο Ασσφαλείας του ΟΗΕ, όπου αν δεν προσφύγει η ελκληνική κυβέρνηση, η οποία δεν πρόκειται να προσφύγει, μπορεί να προσφύγει μία δυναμική οργάνωση Ελλήνων, νομικά οχυρωμένων.

Ακούστε το ηχητικό με τα όσα λέει ο καθηγητής από το 14’40” ως το 32.’10” (ειδικά από το 29.’00” και μετά είναι οι μεγάλες…βόμβες) κάνοντας κλικ στα κόκκινα γράμματα

Παρακάτω σημειώνουμε συνοπτικά όσα τόνισε ο κ. Κασιμάτης:

Σύμφωνα με τη διεθνή δικονομία πρέπει να προσφύγει κράτος για να προσβάλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε επί χούντας. Η χούντα βεβαίως δεν μπορούσε να πάει μόνη της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα. Κινήθηκε όμως οργανωμένα μία οργάνωση από έλληνες θεμελιωμένη νομικά , δημιουργήθηκε ο φάκελος και έστειλαν όλα τα στοιχεία και αποφάσισε τότε το Συμβούλιο Επικρατείας να διακόψει τον δεσμό του με τη χουντική Ελλάδα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα που υπέστη η χούντα. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Μόνη της η Ρωσία δεν πρόκειται να το ζητήσει γιατί έχει άλλες, μεγαλύτερες στρατηγικές προτεραιότητες. Αν πάει όμως μια μεγάλη ομάδα και κινητοποιήσει με επίσημα έγγραφα, θεμελιωμένα νομικά ότι γίνεται παραβίαση του Διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ‘ρθει το θέμα εκεί, τότε μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα η νίκη.
Αυτό πρέπει να γίνει αλλά πρέπει να βάλουν πολλοί το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν πολλές δυνάμεις. Γίνεται πάντως σημαντική προσπάθεια αυτό το διάστημα, ελπίζω να προχωρήσει. Αυτή είναι η λύση, αλλά πρέπει να τονίσω ότι ο λαός σήμερα δεν εξεγείρεται όπως εξεγείρετο άλλες εποχές. Το ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές δυνάμεις του ΟΧΙ στον ελληνικό λαό υπάρχουν, το ζήτημα είναι πόσο είναι έτοιμες να παλέψουν!

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/11/blog-post_122.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Έπεσε δένδρο σε κεντρικό δρόμο της πόλεως Ρόδου! Φωτο Nicolas Nanav

Δένδρο έπεσε χθες το βράδυ επι της Δημοκρατίας, πλησίον του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αποτέλεσμα να κλείσει για κάποια ώρα ο

Close