Βαρύ κλίμα στις τάξεις των στελεχών της ΔΕΕΠ μετά την τελευταία συνεδρίαση

Εντάσεις έχει προκαλέσει την τοπική ΝΔ το θέμα που αφορά  η διένεξη μεταξύ της περιφερειακής αρχής και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλία Τσέρκη με αφορμή τη δημοσιοποίηση των κρουσμάτων  του κορονοϊού.

Τα  μέλη  εξόργισε  η στάση που τηρήθηκε από την προεδρία της επιτροπής  καθώς  ομόφωνα στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να δοθεί στήριξη  στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου , πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ  και μέλος της ΝΟΔΕ  με την επίσκεψη αντιπροσωπείας στην ΠΝΑΙ που θα ζητούσε την ανάκληση της ανακοίνωσης που ακολούθησε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο  Τσέρκης μετά τη συνέντευξη του περιφερειάρχη στην ΕΡΑ Ρόδου. Αντί  αυτοί όμως εκδόθηκε δελτίο τύπου που αναφέρει μεν  την στήριξη του οργάνου  στον κ. Τσέρκη  αλλά όχι την απόφαση για επίσκεψη και συζήτηση με την περιφερειακή αρχή που ήθελαν όλοι ή σχεδόν όλοι.

Επιπλέον όπως δηλώθηκε στο Notos News το δελτίο τύπου  δεν εγκρίθηκε από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ.

Τα μέλη της ΝΟΔΕ είχαν αποφασίσει ομόφωνα  μια αντιπροσωπεία να επισκεφθεί  τον Περιφερειάρχη με στόχο να ζητήσει από τη υπογράφουσα το δελτίο τύπου για τον κ. Τσέρκη αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χαρούλα  Γιασιράνη να ανακαλέσει.

Όμως αντί αυτού εκδόθηκε δελτίο τύπου  ( που ΔΕΝ εστάλη στο Notos News ενώ και η πρόεδρος της ΔΕΕΠ  δεν απάντησε καν στις κλήσεις μας για να προβεί σε δηλώσεις επι του θέματος) .

Στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» μίλησαν για το θέμα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Πάγκαλης και Σοφία Χατζηγεωργίου και ο κ. Ευάγγελος Μανδρακός.

« Αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου που μέλος της ΔΕΕΠ και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ως εκ τούτου δεύτερος στην ιεραρχία. Κρίναμε πως έπρεπε η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος να επισκεφθούν την περιφέρεια και να ζητήσουν η κ. Χ Γιασιράνη να αναιρέσει την ανακοίνωση. Θέλαμε να παραδεχθεί πως η ανακοίνωση της δεν ήταν ότι καλύτερο δεν ήταν  αυτή που έπρεπε. Θα μπορούσε και ο περιφερειάρχης να της ζητήσει  να ανακαλέσει. Δεν έγινε αυτό . Δεν υπήρξε διάψευση .Απόφαση μας ήταν η  στήριξη του κ .Τσέρκη και όλων των γιατρών της Ρόδου. Εμείς ακολουθούμε πιστά τη γραμμή του κόμματος και αυτά που έχει αναφέρει ο Πρωθυπουργός. Στην περίπτωση του κορονοϊού οι ειδικοί για να αποφανθούν είναι οι γιατροί. Εκδόθηκε δελτίο τύπου που δεν μας  βρίσκει σύμφωνούς.  Δεν έχω γνώση και το διάβασα στον τύπο. Είναι αντίθετο σε αυτά που συζητήσαμε», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος .

Τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση περιέγραψε  στο Notos News η κ Σοφία Χατζηγεωργίου.

«Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για το δελτίο τύπου που υπέγραψε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ Χαρούλα Γιασιράνη που στρεφόταν προσωπικά κατά του κ. Ηλία Τσέρκη που είναι πρόεδρος του ΙΣΡ της τοπικής επιτροπής της ΝΔ. Ομόφωνα αποφασίστηκε να πάει η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ στον περιφερειάρχη  και να ζητήσουν να ανακληθεί η ανακοίνωση της κ Γιασιράνη για να εξομαλυνθεί η κατάσταση . Να σταματήσουν δηλαδή τα δελτία και να επέλθει η ισορροπία. Δεν ήταν διαφορά του κ. Περιφειάρχη με τον κ. Τσέρκη αλλά της κ, Γιασιράνη με τον πρόεδρο του ΙΣΡ. Στην εποχή του κορονοιού χρειάζεται συνεργασία. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τον πρώτο λόγο στους επιστήμονες που είναι στη πρώτη γραμμή καθημερινά. Αποφασίστηκε να διευθετηθεί το θέμα που ανέκυψε . Ο τόπος υποφέρει και χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη για όλους μας», δηλωσε η κ Χατζηγεωργίου.

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΔΕΕΠ η κ. Χατζηγεωργίου μας παρέπεμπε στη προεδρία.

«Εμείς δεν γνωρίζαμε. Δεν ελήφθη απόφαση να εκδοθεί δελτίο τύπου Η κοινωνία έξω υποφέρει και δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυτά.»,τόνισε.

Για το ίδιο θέμα μίλησε στο Notos News ο κ. Ευάγγελος Μάνδρακος.

«Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας. Το θέμα ήταν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο περιφερειάρχης (τονίζοντας πως δεν αποκρύπτονται  από κανένα κρούσματα του κορονοιού)  και κυρίως το δελτίο τύπου που υπέγραψε η κ Γιασιράνη  . Διαπιστώσαμε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου που είναι και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ.  Το κείμενο δηλαδή το δελτίο τύπου της αντιπεριφερειάρχη, εξόργισε τα μέλη του κόμματος. Κατέθεσα τις απόψεις μου στη συνεδρίαση όπως και ο κ. Τσέρκης. Καταλήξαμε στη απόφαση να γίνουν κάποιες κινήσεις από την πλευρά της ΔΕΕΠ. Για τα υπόλοιπα θα ρωτήσετε την πρόεδρο. Είχαμε αποφασίσει να γίνει επίσκεψη  στη περιφέρεια. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να σας τα εξηγήσει η πρόεδρος της ΔΕΕΠ. Επίσης δεν ελήφθη απόφαση να εκδοθεί ψήφισμα κατά της περιφερειακής αρχής. Δημιουργήθηκε θέμα . Πρέπει όλοι να προσέχουμε. Ο Ηλίας Τσέρκης είναι παθολόγος γιατρός τελεί στην πρώτη γραμμή του  πυρός για τον κορονοιό . Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει τους γιατρούς . Και ο  πρωθυπουργός έχει καθημερινή  επικοινωνία με επιστήμονες. Δεν μπορεί εδώ ο Ιατρικός Σύλλογος να είναι απομονωμένος και να μην καλείται να μην ρωτάται και να μην του δίνεται ο λόγος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Εδώ μιλάμε για θεσμικές υποχρεώσεις», τόνισε ο κ. Μανδρακός.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *