Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το Yπ. Παιδείας

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2019.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.grκαι αφού πληκτρολογήσουν:

Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

Βάσεις 2019: Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Συγκριτικοί πίνακες για τις Βάσεις 2019
Ταυτόχρονα με τις Βάσεις 2019 το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους αναλυτικούς συγκριτικούς πίνακες τόσο για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ όσο και για τα ΕΠΑΛ. Μια πρώτη ανάγνωση δείχνει πτώση της βάσης εισαγωγής στην Ιατρική κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ στις περισσότερες σχολές υπάρχει γενικότερη πτώση των βάσεων.

Δείτε εδώ τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΓΕΛ

Δείτε εδώ τους συγκριτικούς πίνακες για τις Βάσεις 2019 για τα ΕΠΑΛ

Οι πρώτες αναλύσεις: «Βουτιά» σε Νομική, Φιλολογία, Μαθηματικό και Ιατρική
Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις των αποτελεσμάτων για τις Βάσεις 2019, η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018. Πέρυσι η Ιατρική ήταν στα 19.029.

Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018. Πιο σημαντική πτώση φέτος στο τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, με πτώση κατά 1.590 μόρια. Το ίδιο ισχύει και για το Μαθηματικό Αθήνας με την βάση να είναι 14.617 από 15.152 που ήταν πέρυσι. Δηλαδή με πτώση 525 μόρια.

Την ίδια ώρα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια σε σχέση με το 2019, ενώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια συγκριτικά με πέρυσι.

Βάσεις 2019: Κάτω από τη βάση το 25% των υποψηφίων από τα ΓΕΛ
Το iefimerida θα μεταδίδει ζωντανά τα αποτελέσματα και τους πίνακες των Βάσεων 2019. Στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας υπάρχουν και τα ποσοστά των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Νέος σεισμός μέσα σε λίγες ώρες στα Δωδεκάνησα, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ

Nέος σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε πριν από λίγο τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η

Close