Α. Σουλούνιας : Nα μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει μια χαμένη χρονιά!

Nα μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει  μια χαμένη χρονιά τόνιζε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της ΠΟΞ κ.  Άρης Σουλουνιας σε συνέντευξη την οποία είχε παραχωρήσει στην ελληνική έκδοση του περιοδικού  FORBES  δύο μήνες πριν.

Παρόλο που τα επόμενα  δύο χρόνια, όπως ανέφερε,  θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για όλο τον κλάδο ,η Ελλάδα  αλλά και αυτοί που συνθέτουν την τουριστική  εμπειρία  διάθέτουν  τις προϋποθέσεις εκείνες  για να ανοίξουν όλοι μαζί – συλλογικά και συντονισμένα- ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό :

Αποτελεί ακόμη μεγάλο ζητούμενο για προορισμούς  επιχειρήσεις αλλά και για  όλους εμάς που   συνδιαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν . Και οι προκλήσεις και οι δυσκολίες φαίνεται να είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

« Μοντέλα όπως το All Incluisive χρειάζεται να  επανεφευρεθούν  οι σχέσεις με τους μεγάλους tour operators να επαναπροσδιοριστούν  ενώ οι προορισμοί ιδιαίτερα οι δημοφιλείς θα πρέπει να βελτιώσουν άμεσα τις υποδομές τους, τόσο αυτές της δημόσιας υγείας όσο και της προστασίας το περιβάλλοντος», τόνισε ο κ Σουλούνιας

Όσο για τον  brand της χώρας ανέφερε:

« Το brand της χώρας ως τουριστικού προορισμού θα πρέπει να ενισχυθεί στοχευμένα,  πάνω στις βάσεις της αυθεντικότητας της βιωσιμότητας και της ασφάλειας»

Και τα επόμενα  δύο χρόνια όπως υπογράμμισε ο κ. Σουλούνιας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον τουριστικό κλάδο. Ωστόσο όμως  όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό με τον τουρισμό πρέπει να εργαστούν για να ανοίξει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για τον τομέα.

« Παρόλο που τα επόμενα  δύο χρόνια, όπως ανέφερα,  θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για όλο τον κλάδο , πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα  αλλά και αυτοί που συνθέτουν την τουριστική μας εμπειρία  ( πολιτεία επιχειρήσεις εργαζόμενοι  και τοπικές κοινωνίες) διαθέτουμε τις προϋποθέσεις εκείνες  για να ανοίξουμε όλοι μαζί – συλλογικά και συντονισμένα- ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό  και να μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει μια χαμένη χρονιά  αλλά χρονια που θα θέσουμε νέες βάσεις και δεδομένα.  Ατενίζουμε το 2021-2022 με αισιοδοξία για αυτό και εργαζόμαστε όλοι μαζί ως ομάδα για το αύριο», δήλωσε ο κ Σουλούνιας

Ολόκληρη η συνέντευξή στην ελληνική έκδοση του FORBES ως ακολούθως:

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου

Με επιστολή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου αναδεικνύει τα προβλήματα υποστελέχωσης των τοπικών υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και

Close