Αυτοί είναι οι 6 μη ΣΥΡΙΖΑίοι που «σώζουν» τον Τσίπρα στην Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μείνει μόνος του, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση, να προσπαθεί να διατηρήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τρόπο, ακόμη και με μη ηθικά μέσα.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, χρειάζεται ακόμα τουλάχιστον έξι βουλευτές, ή τις ψήφους τους, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία, να μην χάσει την δεδηλωμένη και να περάσει φυσικά και την Συμφωνία των Πρεσπών. Πριν την συμφωνία στο Σκοπιανό, για την οποία Τσίπρας και Βούτσης ετοιμάζουν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, υπάρχει η ψήφος εμπιστοσύνης.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν πλέον φανερώσει πως ο Αλέξης Τσίπρας, έχει βρει τους έξι που θα σώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά αυτοί ανήκουν σε άλλα κόμματα από τα οποία είναι πλέον απόκληροι… Υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση ψηφίζουν «ναι» οι τέσσερις πρώην ΑΝΕΛ, Ελενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Κόκαλης και Κώστας Ζουράρις. Αν προστεθούν η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης, η κυβέρνηση φθάνει στον πολυπόθητο αριθμό 151 σήμερα τα μεσάνυχτα κατά την ψηφοφορία στην Βουλή.

Ο Σπύρος Δανέλλης
Ο Βασίλης Κόκκαλης
Η Έλενα Κουντουρά
Η Κατερίνα Παπακώστα
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Ο Κώστας Ζουράρις

Τι γίνεται με την συμφωνία των Πρεσπών
Πηγαίνοντας, όμως, στην συμφωνία των Πρεσπών, το κοκτέιλ αλλάζει, αφού από τους προαναφερθέντες, ο Κώστας Ζουράρις, έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει. Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται εγκλωβισμένος με 150 ψήφους, ψάχνοντας ακόμα μία.

Γι αυτό και είναι εξαιρετικά κρίσιμο τι θα πράξουν τελικά οι δύο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν παραμείνει πιστοί στον Σταύρο Θεοδωράκη. Εφόσον Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας, όπως έχουν κατ΄αρχήν αποφασίσει, η Συμφωνία περνάει χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν την καταψηφίσουν όπως ειπώθηκε, τότε η συμφωνία δεν περνάει.

Εάν, όμως, το Ποτάμι δεν δώσει το «παρών» στην ψηφοφορία, τότε η Συμφωνία των Πρεσπών, θα περάσει μεν με την πλειοψηφία επί των παρόντων, αλλά όχι με 151 ψήφους, κάτι που της στερεί πολιτική νομιμοποίηση.

Οριστική απόφαση το Ποτάμι δεν έχει λάβει και τα όργανα του κόμματος θα συνεδριάσουν αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Βούτσης: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να περάσει με 151
Σε ερώτηση αν μπορεί να περάσει η συμφωνία με λιγότερες από 151 ψήφους, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- ήταν κατηγορηματικός: «Γνωρίζετε ότι μπορεί, αλλά δεν πρέπει για πολιτικούς λόγους. Πρέπει να έχει 151 ψήφους για να είναι ισχυρή».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία ο Νίκος Βούτσης περιορίστηκε να πει πως τότε θα δούμε τι θα γίνει. «Πρέπει να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό» επανέλαβε με έμφαση.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη φορολογία των επιχειρήσεων

«Καμπανάκι» για την πορεία της οικονομίας στους επόμενους προεκλογικούς χτυπάει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος για

Close