Απόφαση-βόμβα: Υποβιβάζονται ΟΦΗ και Αιγινιακός για στημένο

Οι δυο ομάδες κρίθηκαν ένοχες από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για χειραγώγηση του περυσινού μεταξύ τους αγώνα στο Ηράκλειο.

Απόφαση βόμβα έσκασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού. Οι δυο ομάδες που βάσει του πορίσματος της Επιτροπής χειραγώγησαν το μεταξύ τους παιχνίδι την περασμένη σεζόν που έληξε 6-0 υπέρ των Κρητικών στις 12 Νοεμβρίου 2017, υποβιβάζονται στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Τουτέστιν ο ΟΦΗ στη Football League ξεκινώντας το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο Αιγινιακός υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική, όπου επίσης θα αρχίσει με -6. Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ σε κάθε ΠΑΕ.

Σε επίπεδο προσώπων, επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής στους πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΟΦΗ Φ. Τσάλο και της ΠΑΕ Αιγινιακός Γ. Νιώπα, οι οποίοι επίσης θα πληρώσουν από 60.000 ευρώ πρόστιμο.

Ακόμη, επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δέκα χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους επίσης για μια δεκαετία στους ποδοσφαιριστές Β. Λιόλιο, Θ. Τόλιο και Π. Γιατζιτζόγλου, όπως και από 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη και η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων προκειμένου να την ανατρέψει. Η ποινή (εφόσον τελεσιδικήσει η υπόθεση) θα ισχύσει από τη νέα σεζόν. Κάτι που σημαίνει πως ο ΟΦΗ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα αγωνίζεται κανονικά στη Superleague.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Σατανική Τερέζα! Δίνει 1,6 δισ σε όσες πόλεις στηρίξουν Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα παρουσιάσει σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησής της να δοθούν 1,6 δισεκατομμύριο λίρες (1,8 δισεκ.

Close