Απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλήσεις συμβούλου του Ερντογάν για τα Ίμια

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τα Ίμια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με σημερινές, αχαρακτήριστες δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, αναφορικά με τα Ίμια, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, τόνισε τα εξής:

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του…

Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός.»

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Η ιστορία μιας εικόνας της «Υπαπαντής του Κυρίου» στην Κάλυμνο, από τον π.Παντελεήμονα Γιαννικουρή

Του π.Παντελεήμονα Γιαννικουρή Η εικόνα αυτή της «Υπαπαντής του Κυρίου μας, είναι ένα αντίγραφο, εικόνας αγιογραφημένης στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο

Close