Αντιαναπτυξιακές και αντικοινωνικές οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για τα Δωδεκάνησα

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τις αερομεταφορές της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα θέτει το ζήτημα του κόστους των εισιτηρίων από και προς τα νησιά χαρακτηρίζοντας τις τιμές τους αντιαναπτυξιακές για τον τουρισμό  και αντικοινωνικές για τους πολίτες, οι οποίες – όπως αναφέρει – είναι συχνά όμοιες με των εισιτηρίων για τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

H  ερώτηση είναι η ακόλουθη:

Προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη

Θέμα: «Η Aegean – Ολυμπιακή δεν εξυπηρετεί τα Δωδεκάνησα»

Κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει μείζον πρόβλημα όσον αφορά την λειτουργία του αερομεταφορέα AEGEAN–ΟΛΥΜΠΙΑΚΉ και την εξυπηρέτηση της Δωδεκανήσου. Συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και ο Δήμαρχος Ρόδου διαμαρτυρήθηκαν για την πολύ υψηλή τιμή των εισιτηρίων  που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά την τιμή του εισιτηρίου ενός ταξιδιού σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το θέμα που τίθεται είναι κατά πόσο ο αερομεταφορέας αυτός λειτουργεί ως μονοπώλιο ή όχι, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ανταγωνισμός. Μετά την κατάργηση των δρομολογίων της RyanAir, η Aegean- ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ στην ουσία είναι 1 εταιρεία και όχι 2 εταιρείες όπως εμφανίστηκε το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση την εξαγορά ουσιαστικά της Ολυμπιακής από την Aegean.

Πέραν του ότι το μονοπωλιακό αυτό καθεστώς βλάπτει τον τουρισμό, το κοινωνικό θέμα που προκύπτει σήμερα είναι άμεσο. Διότι οι ασθενείς και ιδιαίτερα οι φτωχοί και οι ανήμποροι δεν μπορούν ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο ως μέσο μεταφοράς διότι ένα απλό εισιτήριο μετ’ επιστροφής ένα δεν έχει προαγοραστεί από Ρόδο προς Αθήνα, μπορεί το κόστος του να φτάσει έως 245 ευρώ.

Για τα ανωτέρω, κατά συνέπεια ο Υπουργός ερωτάται:

Εάν η Εταιρεία Aegean – Ολυμπιακή λειτουργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τι προτίθεται να πράξει;

Τι θα πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει αυτή η μονοπωλιακή εκμετάλλευση που λειτουργεί όχι μόνο αντιαναπτυξιακά αλλά και αντικοινωνικά.

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Καλύμνου. (video)

Αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Καλύμνου,χθες  Τετάρτη 5 Δεκεμβριου 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο. Στην είσοδο

Close