Αναδρομικά: Βόμβα από τον ΕΦΚΑ – Από το 2017 δικαιώνει τους συνταξιούχους

Συντάσσεται πλήρως ο ΕΦΚΑ με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων. Ένα έγγραφο – φωτιά που έρχεται στη δημοσιότητα αποδεικνύει ότι ο Ενιαίος Φορέας δέχεται την κρίση δικαστηρίου για επιστροφή αναδρομικών και δεν προχωρά σε αίτηση αναίρεσης ήδη από το 2017.
Με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του τότε διοικητή του ΕΚΦΑ Αθ. Μπακαλέξη, και φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Δημοκρατία” ο Φορέας αναγνωρίζει ότι δεν υφίσταται λόγος άσκησης αιτήσεων αναίρεσης καθώς οι περικοπές σε συντάξεις και δώρα είναι παράνομες και πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους.
Στο έγγραφο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου του 2017 φαίνεται η απόφαση να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης δικαστηρίου που δικαίωνε συνταξιούχο νομικό ο οποίος είχε προσφύγει από τον Ιανουάριο του 2014 κατά των περικοπών του νόμου 4093.

Είναι ενδεικτικό ότι στο έγγραφο ο ΕΦΚΑ παραδέχεται την ορθότητα της απόφασης και πως “δεν υφίσταται κανένας παραδεκτός και βάσιμος λόγος προσβολής της”.
Στον εν λόγω συνταξιούχο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” επιστράφηκαν 760 ευρώ για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου ως 30 Νοεμβρίου 2013 και με ανάλογο πρακτικό στις 7 Μαϊου 2018 αναγνωρίστηκε ότι ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕ-ΑΕΠ υποχρεούνται να καταβάλουν σε δυο συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών ποσά 3,386,54 και 2.323,12 καθώς και 3.386,46 και 1818,18 αντίστοιχα, ενώ στα ποσά από 1η Ιουλίου ως 28 Δεκεμβρίου 2018 μπήκε και τόκος 6%.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ξανά στο τραπέζι σενάρια για λύση στο Νόμο Κατσέλη μετά τις εκλογές

Εξετάζεται το σενάριο να πάει μετά τις εκλογές ο νέος Νόμος Κατσέλη. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πιο αυστηρό πλαίσιο πριν

Close