Αγώνας για τον τομέα της καθημερινότητας στο νησί!

Στις προσπάθειες που γίνονται για τον  ευπρεπισμό των πρώην δημοτικών ενοτήτων Αρχαγγέλου, Ιαλυσού και Καλλιθέας, αναφέρθηκε μιλώντας στο Notosnews και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πατσάης.

«Είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός των παραλιών αλλά δεν είναι μόνο ο τουρισμός. Πρέπει να υλοποιηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και να υλοποιηθούν τα έργα που περιλαμβάνει», δήλωσε ο κ. Πατσάης και πρόσθεσε πως στις ακτές είχαν συγκεντρωθεί αρκετά υλικά που έπρεπε να μαζευτούν», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Με αφορμή την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου και Αφάντου, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως αυτό δίνει τη δυνατότητα  για την συνέχιση των έργων που είναι αναγκαία.

«Έχουμε διαμαρτυρίες  από τον κόσμο, γιατί κάνουμε ξανά εργασίες σε κάποια σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου. Πρέπει να γίνουν όμως οι παρεμβάσεις  γιατί προκλήθηκαν ξανά ζημιές. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν λίγο  υπομονή», τόνισε.

Ο κ.Πατσάης αναφέρθηκε και στην κριτική από τον επικεφαλής της παράταξης μείζονος  μειοψηφίας κ.Φώτη Χατζηδιάκο για τα έργα που ξεκίνησαν επί θητείας του.

«Η αντιπολίτευση   μας κατηγόρησε, πως φωτογραφιζόμαστε στα  έργα.  Κάθε διοίκηση αντικαθίσταται. Σαφέστατα  αναγνωρίζουμε τα έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη αρχή. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τα δικά μας έργα που μπαίνουν σε εφαρμογή», τόνισε.

Μίλησε για τις ασφαλτοστρώσεις που ξεκινούν σύντομα αρχής γενομένης από την Ιαλυσό.

«Υπάρχουν και άλλα  έργα όπως το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου που θα αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού  καθώς το κτίριο έχει ιστορική αξία», τόνισε.

«Το βασικό πρόβλημα είναι η καθημερινότητα. Παραλάβαμε προβλήματα στο οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη και έξω από αυτή. Είναι και άλλα  έργα πνοής όπως το Παλαιοντολογικό Μουσείο Αρχαγγέλου που δημιουργήθηκε επί θητείας του κ Γιάννη Μαχαιρίδη στην Περιφέρεια  που το παρέδωσε στον κ Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος το ολοκλήρωσε και το παρέδωσε στο Δήμο. Ο χώρος έμεινε κλειστός και λεηλατήθηκε. Τώρα χάρη στον κ. Γιάννη Ιατρίδη θα λειτουργήσει.  Υπάρχουν σημαντικά ευρήματα που θα εκτεθούν στο κοινό», τόνισε.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Πατσάης στην προσπάθεια που έκανε για το  Παλαιοντολογικό Μουσείο ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Βελιτζέλος.

Ο κ. Πατσάης αναφέρθηκε και στην έναρξη λειτουργίας των Πηγών της Καλλιθέας από την προσεχή  Δευτέρα .

Αναφορά έκανε ο κ. Πατσάης και στο λόφο της Φιλερήμου που θα πρέπει να είναι επισκέψιμος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα, από το Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας θέλει να μοιραστεί με τους πολίτες τις δραστηριότητες που πραγματοποιεί και να τους κάνει παρέα

Close