« Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω »

 Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω

 

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 11 Αυγούστου  2018, οι οποίοι θα διαρκέσουν  περίπου μέχρι και  την  19 Αυγούστου  2018 σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της νήσου  Κω.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κω τηλ. (2242057910 & 2242057946) και στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου- Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στη Ρόδο, τηλ. 2241364927, 2241364926 και 2241364912.

 

 

 

Ε. Π.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Facebook
Facebook
Read previous post:
Επιτυχής η παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου μεταξύ πρακτόρων και τουριστικών λεωφορείων ώστε να κυλήσει ομαλά η τουριστική περίοδος

  O δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συγχαίρει τόσο τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, τουριστικούς πράκτορες, ιδιοκτήτες λεωφορείων όσο και το Δ.Σ

Close