“ Άκρως Επικίνδυνη ” η κατάσταση που επικρατεί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου

Χωρίς γιατρούς έχει μείνει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου 

Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητούν οι εναπομείναντες γιατροί . Η κατάσταση όπως αναφέρουν είναι οριακή

” Έχουν εξαντληθεί όλα τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ” επισημαίνουν οι γιατροί στην Επιστολή – Καταγγελία 

 

Επιστολή Καταγγελία των Ιατρών του ΓΝΡ :

Ρόδος, 30/07/2019
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς: Γενικό Νοσοκομείο
Ρόδου, 2η ΔΥΠΕ, ΙΣΡ,
Γραφείο Υπουργού Υγείας,
Εισαγγελία Ρόδου,
Βουλευτές Δωδεκανήσου

Σας ενημερώνουμε ότι στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν Ρόδου έχουν απομείνει πλέον 2 ειδικευμένοι ιατροί για να καλύψουν 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, Εξωτερικά Ιατρεία καθώς και το Νεογνολογικό Τμήμα.
Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες χωρίς καμία ενέργεια από το Νοσοκομείο για την επίλυση του προβλήματος.
Πλέον, έχουν εξαντληθεί όλα τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Παράλληλα, οι ειδικευόμενοι ιατροί 3 σε αριθμό, καλύπτουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ με 3 και 4 εφημερίες πλέον του πλαφόν τους χωρίς αντιρρήσεις, κάτι που τους τιμά, έχοντας όμως και αυτοί ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά τους.

Συνεπώς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το διορισμό ή την απόσπαση από άλλο νοσοκομείο με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενός τουλάχιστον ειδικευμένου και ενός ειδικευόμενου ιατρού ή την εφαρμογή της απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδίατρου με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. (Αριθμός Πρωτοκόλλου ΔΑΑΔ28431/14-05-19).

Σε διαφορετική περίπτωση, η Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Ρόδου θα παραμένει για 15 ημέρες κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, ΚΛΕΙΣΤΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Αύξηση χρηματοδότησης για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων

Εξασφάλιση χρηματοδότησης μέχρι και το 2023 με υπερδιπλασιασμό των πόρων   Στην ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καλύμνου προχωρά

Close